Εισαγγελία Διαφθοράς: Μεταφέρουν τα αρχεία της Ράικου, λίγο πριν αναλάβει η Τουλουπάκη

Εισαγγελία Διαφθοράς: Μεταφέρουν τα αρχεία της Ράικου, λίγο πριν αναλάβει η Τουλουπάκη

Αναβρασμός επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης τις τελευταίες ώρες, καθώς, σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο Documento, υπάρχουν μάρτυρες που είδαν υπαλλήλους της εισαγγελίας Διαφθοράς να φορτώνουν και να μεταφέρουν αρχεία και κομπιούτερ, αν και η νέα προϊσταμένη μετά την παραίτηση Ράικου δεν έχει αναλάβει ακόμα τα καθήκοντά της.

Κατά την καταγγελία, μάρτυρες που έχουν καταθέσει και στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, είδαν υπαλλήλους της εισαγγελίας Διαφθοράς να μεταφέρουν αρχεία και κομπιούτερ, ασχέτως κι αν η νέα προϊσταμένη, Ελένη Τουλουπάκη, δεν έχει ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά της. Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος έδωσε την εντολή για την εν λόγω μεταφορά, όπως επίσης και το τι είδους αρχεία και υπολογιστές μεταφέρονται, γεννώντας τις ανάλογες υποψίες.

Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, όπως επίσης και ο προϊστάμενος του Εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι η τέως προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, είχε δηλώσει παραίτηση πριν καν φτάσουν στα περίπτερα οι αποκαλύψεις του Documento, σχετικά με την αναφορά της ανακρίτριας, Ηλιάνας Ζαμανίκα, εις βάρος της, σύμφωνα με την οποία είχε αποκρύψει χιλιάδες έγγραφα – στοιχεία για τις ποινικές υποθέσεις εξοπλιστικών των Λιακουνάκου και Παπαντωνίου. Τότε, με μυθεύματα αντιπερισπασμού, η κ. Ράικου έκανε λόγο για πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που την εμπόδιζαν να φέρει εις πέρας το έργο της, δίχως όμως να στοιχειοθετεί τα λεγόμενά της.

Όπως αποδείχθηκε όμως από τα σχετικά δημοσιεύματα του Documento, ο Λιακουνάκος υποδείκνυε και η Ράικου… ακολουθούσε, δίνοντας την εικόνα πως η εισαγγελέας βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Ο Θωμάς Λιακουνάκος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας, φαίνεται να γνώριζε εκ των προτέρων και να προετοίμαζε τον άγγλο συνεργάτη του, Coleridge, για τη συνάντηση που θα είχε με τον εισαγγελέα Διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριάνο, το 2014, στο Παρίσι. Ο Coleridge ήταν πρόσωπο κλειδί, καθώς ήταν ο κλειδοκράτορας των offshore του Λιακουνάκου, από τις οποίες διακινούσε τις μίζες ο έμπορος όπλων. Έτσι, οι κινήσεις του Θωμά Λιακουνάκου οδηγούν στο συμπέρασμα πως είτε κατέχει μαντικές ικανότητες είτε ήταν ο υποβολέας των κινήσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter