«Είτε θα μάθετε είτε θα φύγετε» – Μαθήματα για ακροδεξιούς οπαδούς της Τσέλσι στο Άουσβιτς

«Είτε θα μάθετε είτε θα φύγετε» – Μαθήματα για ακροδεξιούς οπαδούς της Τσέλσι στο Άουσβιτς

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι για να συνετίσει, όσο γίνεται, τους ακροδεξιούς οπαδούς της, θέτοντας τους ένα δίλημμα:

Αναλαμβάνοντας τα έξοδα, τους στέλνει να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια για τη δράση των ναζιστών που γίνονται μέσα στο στρατόπεδο του Άουσβιτς. Αν δεν το κάνουν τους αφαιρούν την κάρτα μέλους και το εισιτήριο διαρκείας που έχουν για να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας τους.

«Δεν προσφέρεις τίποτα σε κάποιον αν τον αποκλείσεις από αυτό που του αρέσει, ίσως να τον κάνεις χειρότερο, οπότε με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βλάψεις και τον εαυτό» είπε στην εφημερίδα The Sun ο πρόεδρος της ομάδας Μπρους Μπακ.

«Στο παρελθόν, τους είχαμε απομακρύνει από την ομάδα και τους αποκλείσαμε από το γήπεδο μας για τρία χρόνια. Τώρα αλλάξαμε τη φιλοσοφία μας διότι ο αποκλεισμός δεν έφερε αποτέλεσμα «να μάθετε και να καταλάβετε τι κάνετε λάθος» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Μπρους Μπακ, την ιδέα για αυτή την προσπάθεια την είχε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έβαλε το θέμα στο ΔΣ της ομάδας, πριν από περίπου ένα χρόνο. «Έπρεπε και εμείς να αντιμετωπίσουμε την συνεχώς αυξανόμενη ρατσιστική βία και τον φιλοναζισμό, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε μακροπρόθεσμα αυτό το φαινόμενο»

Ήδη 150 οπαδοί της Τσέλσι έκαναν το πρώτο ταξίδι. «Τα ταξίδια στο Άουσβιτς ήταν πολύ σημαντικά και αποτελεσματικά και σχεδιάζουμε περισσότερες παρόμοιες ενέργειες που θα επηρεάσουν τους ανθρώπους», δήλωσε ο Μπακ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter