Είχαν στείλει 3 κιλά κοκαΐνης μέσω ΕΛ.ΤΑ. – Μία σύλληψη

Είχαν στείλει 3 κιλά κοκαΐνης μέσω ΕΛ.ΤΑ. – Μία σύλληψη

Τρία κιλά και εξήντα οκτώ γραμμάρια κοκαΐνης (3 κιλά και 68 γραμμάρια) κατασχέθηκαν σε ταχυδρομικό δέμα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων της Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ ενώ συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός.

Μετά από συνεργασία του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & λοιπών ελεγχομένων προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ με τις Βελγικές Τελωνειακές Αρχές και με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π) οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος, κατόπιν σχετικής έγκρισης της κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, το οποίο προερχόταν από Βρυξέλλες με τελικό προορισμό την χώρα μας και το οποίο περιείχε περισσότερα των 3 κιλών κοκαΐνης.

Το μεσημέρι της 15-10-2018 εμφανίστηκε σε τοπικό κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛ.ΤΑ 34χρονος ημεδαπός ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα με την κοκαΐνη χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος ως στοιχεία παραλήπτη. Μετά την παραλαβή του υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας επενέβησαν ακινητοποιώντας τον και προχώρησαν στην σύλληψη του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ημεδαπός σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει τουλάχιστον άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με επακριβώς ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Ο συλληφθείς μετά της σχηματισθείσας δικογραφίας οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter