Εκατοντάδες Αθηναίοι φώτισαν το Πεδίο του Άρεως – Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση (Photos)

Εκατοντάδες Αθηναίοι φώτισαν το Πεδίο του Άρεως – Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση (Photos)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η συμμετοχή στην κινητοποίηση «φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», που σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς για την εγκατάλειψη του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 1000 άτομα όλων των ηλικιών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 19:00 στο Πεδίο του Άρεως και ξεκίνησαν έναν περίπατο με φακούς στα χέρια.




Σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα στην κινητοποίηση οι διοργανωτές ανέφεραν:

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με «σβησμένο» το Πεδίο του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια και από του Γκύζη μέχρι τη Βικτώρια, στερηθήκαμε τη δροσιά του μεγαλύτερου δημόσιου Πάρκου της Αθήνας.






Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρόμικο, με τις οσμές των ούρων να υπερκαλύπτουν εκείνες των φυτών.

Οι Παιδικές Χαρές είναι εγκαταλειμμένες, δίπλα σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας.

Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο Ροδώνας δεν λειτουργούν.

Το ανακαινισμένο κτήριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του Πάρκου δεν λειτουργούν.

Η κατάσταση του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της οδού Μαυρομματαίων αποτελεί γκέτο, ένα σκηνικό τρόμου. Βρίσκεται παραδομένο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών με εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια της ημέρας κατασκηνώνουν μέσα στα παρτέρια του Πάρκου, ενώ τη νύχτα βγαίνουν στο Green Park, ανάβουν φωτιές, κραυγάζουν, μαχαιρώνονται και προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Η ηρωίνη των φτωχών (sisa) μεταμορφώνει ήρεμους νέους σε θηρία. Για την βοήθεια αυτών των ατόμων δεν δραστηριοποιείται στον χώρο κάποια κοινωνική υπηρεσία. Αντίθετα ένα σύστημα σεξουαλικής εκμετάλλευσής τους διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Σημειωτέον πως ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις και ευάλωτες ομάδες.






Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα περίοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με μία σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 7:00 με συγκέντρωση στο Άγαλμα της Αθηνάς (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας).

Με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια θα… Φωτίσουμε το Πεδίο του Άρεως!






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter