Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) (***) – Η ταινία της εβδομάδας (Treiler)

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) (***) – Η ταινία της εβδομάδας (Treiler)

Οι Εκδικητές πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους που δημιουργήθηκαν στο προηγούμενο φιλμ («Captain America: Εμφύλιος πόλεμος») και μαζί με τους νέους συμμάχους τους (Φύλακες του Γαλαξία, Spiderman κ.α) να κάνουν τα πάντα προκειμένου να σταματήσουν τον πανίσχυρο Thanos, που σχεδιάζει να φέρει την ισορροπία στο γαλαξία εφαρμόζοντας ένα εφιαλτικό σενάριο.

Δέκα χρόνια προετοιμασίας για να βρεθούν όλοι μαζί οι κινηματογραφικοί ήρωες της Marvel (από τον Tony Stark/Iron Man έως τον Thor, τον Black Panther, τον Doctor Stephen Strange αλλά και τους Φύλακες του Γαλαξία) σε ένα επικό σύνολο που δεν έχει προηγούμενο. Οι αδελφοί Ρούσο που μπήκαν στο σύμπαν της Marvel το 2014 με το «Captain America: O Στρατιώτης του Χειμώνα», συνέχισαν το ταξίδι με το «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» και τώρα κλείνουν την άτυπη τριλογία τους με ένα φιλμ που φιλοδοξεί να αλλάξει ολόκληρη τη βίβλο των κινηματογραφικών υπερηρώων μεταφέροντας την προβληματική τους σε ένα άλλο περισσότερο ανθρώπινο επίπεδο. Το κόστος του να είσαι ήρωας σε έναν κόσμο που βυθίζεται στο σκοτάδι δεν δίνεται με εύκολα, αβίαστα συμπεράσματα. 

Οι σκηνοθέτες θέλουν να δώσουν ομαλά την μετάβαση των ηρώων τους στη νέα εποχή. Για να το πετύχουν αυτό πολύ εύστοχα δεν αλλάζουν εκείνους αλλά τον… εχθρό. Ο Thanos του (αγνώριστου κάτω από το βαρύ μακιγιάζ) Τζος Μπρόλιν είναι μια τραγική προσωπικότητα που δεν έλκεται τόσο από το κακό, όσο από την ανάγκη του να κάνει το «σωστό» που στην περίπτωση του είναι η διατήρηση της ζωής με κάθε κόστος. Ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσει ολόκληρους πληθυσμούς (το ζήτημα του υπερπληθυσμού της Γης ξανά στο προσκήνιο), ακόμη κι αν χρειαστεί να σκοτώσει αυτούς που αγαπά. 

Έχοντας διαγνώσει ότι το σύμπαν έχει φτάσει στα όρια του, αποφασίζει να βρει τους έξι λίθους της αιωνιότητας προκειμένου να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία που θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει το σχέδιο του. Οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν είναι οι δημοφιλείς ήρωες. 

Στην προσπάθεια τους θα αναμετρηθούν με τους δικούς τους δαίμονες, τα υπαρξιακά αισθήματα, με τις αλήθειες μιας ζωής βασισμένης στον τυχοδιωκτισμό και την ελαφρότητα. Η ανάγκη τους να προχωρήσουν προς την ωριμότητα θα έχει αναπόφευκτες νίκες αλλά και ήττες. Απρόβλεπτα μελαγχολικό και με στροφή προς ένα πιο ενήλικο, σοφιστικέ κοινό το τελευταίο δημιούργημα της Marvel αλλάζει την ιστορία του διάσημου κινηματογραφικού της saga.

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2018 (149)

Σκηνοθεσία: Αντονι και Τζο Ρούσο Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Εβανς, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόουσμαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter