Εκλογές ζήτησε η Γεννηματά και από το βήμα της Βουλής

Εκλογές ζήτησε η Γεννηματά και από το βήμα της Βουλής

Το ρόλο του αυτόκλητου συνηγόρου του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, μετά από την κατά μέτωπο επίθεση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη ΝΔ» είπε στον πρωθυπουργό, υπερασπιζόμενη αναίτια τον κ. Μητσοτάκη. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως δεν είπε λέξη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα. «Ο Αύγουστος οδηγεί σε ένα βαρύ χειμώνα» προανήγγειλε, τονίζοντας πως «έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο αυτής της κυβέρνησης» γιατί «δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσετε εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας».

Επανέλαβε το αφήγημα περί 25 δισ. ευρώ ζημίας στο Δημόσιο από το τρίτο μνημόνιο και συμπλήρωσε με στόμφο πως «αρκετά διασφαλίσατε το μέλλον των δανειστών». Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει επώδυνα μέτρα για τα επόμενα δύο χρόνια και έχει συμφωνήσει θηριώδη πλεονάσματα, δεδομένα που μετατρέπουν την «καθαρή έξοδο» σε τέταρτο μνημόνιο.

Η κ. Γεννηματά, ζητώντας επίμονα εκλογές «εδώ και τώρα», αναπαρήγαγε τη θεωρία των δύο άκρων, καθώς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διχάζει το λαό και την κοινωνία. Η μόνη ουσιαστική κριτική προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η μετακύλισή του στο αίτημα για εκλογές τον Φθινόπωρο, από το εκλογές «εδώ και τώρα», ζητώντας του επί της ουσίας συμπόρευση ως προς το αίτημά της.

Χαρακτήρισε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης «έκθεση ιδεών» και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα «ολιστικό πρόγραμμα περικοπής των συντάξεων». Για τον ΕΝΦΙΑ είπε δηκτικά στον πρωθυπουργό πως «ζει και βασιλεύει», ενώ αποκάλεσε το Υπερταμείο ως «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Έκλεισε την τοποθέτησή της, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές προκειμένου η νέα κυβέρνηση να προβεί στη διαπραγμάτευση της επόμενης μέρας για μια καινούρια αρχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter