Εκλογές ζήτησε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Εκλογές ζήτησε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του Ελληνικού Προγράμματος, να πάει η χώρα σε εκλογές. Σε αντιπολιτευτικούς τόνους κινήθηκαν οι κύριοι Μ. Κεφαλογιάννης και Γ. Κύρτσος. Παρέμβαση Στέλιου Κούλογλου

Σε μια κρίσιμη στιγμή που η χώρα βρίσκεται λίγο πριν τη δεύτερη αξιολόγηση η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για το Ελληνικό Πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε σε “αίτημα” εκλογών απευθυνόμενη στο σώμα αλλά και ιδιαίτερα στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις

Η κυρία Σπυράκη ασκώντας κριτική στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις για τις καθυστερήσεις και τα προγράμματα πρότεινε «ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της πατρίδας».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «οι εκλογές θα δώσουν σταθερότητα στη χώρα, θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και την ιδεοληψία και θα βάλουν την Ελλάδα στην κανονικότητα ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα το 2018».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Κεφαλογιάννης καθώς ανέφερε πως «η τακτική της αναβολής της ελληνικής κυβέρνησης παραπέμπει στο καταστροφικό 1ο εξάμηνο του 2015 για εσωτερική κατανάλωση». Ανέφερε επίσης πως οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις.

Σε ανάλογο ύφος και ο Γ. Κύρτσος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ευθύνη για την καθυστέρηση» προσθέτοντας πως «το πρόβλημα θα το λύσει η ΝΔ στην Ελλάδα». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πολιτικά αποδυναμωμένη και πως δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο ίδιος αναφέρθηκε έμμεσα σε λύση του προβλήματος, υπονοώντας τιε εκλογές.

Από την πλευρά του, αντιδρώντας ο Στέλιος Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Πριν από λίγο, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι υπάρχουν θετικά οικονομικά στοιχεία. Προχθές ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η απόδοση ήταν μεγαλύτερη από τα αναμενόμενα. Τις προάλλες ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τρομερές αλλαγές. Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι έχουμε κάνει περισσότερες αλλαγές από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μόνο εσείς κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση. Θα ήθελα να μου πείτε τι από τα δύο ισχύει: Ή εσείς διαστρέφετε την αλήθεια για φτηνούς πολιτικούς λόγους, ή οι κ.κ. Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις και Ντάισελμπλουμ προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας ο Γ. Κύρτσος είπε, χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας:

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πολιτικά, πίσω από τους ανθρώπους που ελεεινολογούσε και κατήγγειλε μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Αυτή η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική, βοηθήσαμε βέβαια εμείς και εμείς την επιβάλαμε, αλλά η ερμηνεία των όσων λένε οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πάντα επιλεκτική. Εάν νομίζετε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν προσχωρήσει στη δική σας πολιτική, μπορείτε με αυτή τη βεβαιότητα να θέσετε την πολιτική σας στην κρίση του ελληνικού λαού. Να δούμε εάν από το 36% που είχατε, θα πιάσετε το 15 %.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter