Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει νηφάλια και ειρηνική συμπεριφορά – Τι λέει για την τουρκική πλευρά

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει νηφάλια και ειρηνική συμπεριφορά – Τι λέει για την τουρκική πλευρά

‘Αμεση απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση του Τούρκου ομολόγου του εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με αφορμή την προειδοποίηση, σε πρόσφατη συνέντευξή του, προς την τουρκική πλευρά για «μη ειρηνική απάντηση» την επόμενη φορά που θα προκληθεί η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της» τόνισε ο κ. Γεννηματάς επισημαίνοντας ότι η χώρα μας «επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό», τον οποίο «η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει» όπως επίσης «οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».

Παράλληλα ο κ. Γεννηματάς καταγγέλλει την Τουρκία ότι «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές» υπογραμμίζοντας ότι «όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter