Έκρυβαν 28 κιλά ηρωίνη σε ταβέρνα – Συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Έκρυβαν 28 κιλά ηρωίνη σε ταβέρνα – Συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Περισσότερα από 28 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε ταβέρνα και σε σπίτι στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

Επίσης,εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 (ηγετικό στέλεχος) και 34 ετών και μία 29χρονη Ελληνίδα.

Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις στην ταβέρνα που εργάζεται ένας εξ’ αυτών και στο σπίτι που διέμεναν το ηγετικό στέλεχος με την 29χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης, ποσότητες ουσιών πρόσφορες για πρόσμιξη, χρηματικά ποσά κ.α.

Ειδικότερα, από χώρους του καταστήματος κατασχέθηκαν:

(59) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (28) κιλών και (708,5) γραμμαρίων, που απέκρυπτε ο 34χρονος σε ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος,

(1) δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία συνολικού βάρους (5) κιλών και (180) γραμμαρίων και (1) πλαστικό μπουκάλι περιέχων υγρό άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους (520) γραμμαρίων, πρόσφορα για τη νόθευση ? πρόσμιξη ποσοτήτων ηρωίνης, που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή ? κρύπτη τοιχοποιΐας,

(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Διάφορα αντικείμενα (σακούλες, σπάτουλες με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, ξύλινο κυτίο ? καλούπι, κ.α.) που χρησιμοποιούνταν από το εν λόγω κύκλωμα, για την επανατυποποίηση ? συσκευασία των ποσοτήτων ηρωίνης, μετά την πρόσμιξή τους με έτερες ουσίες,

Επίσης, στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και (1) κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Σε χώρους στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) δέμα και (4) μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (90,1) γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία της οικίας,

Το χρηματικό ποσό των (4.600) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,

(5) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,

(2) αστυνομικά δελτία ταυτότητας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας, που χρησιμοποιούσαν με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Ακόμη, εντός της οικίας εντοπίσθηκε και ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, κατά περίπτωση, εισήγαγαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες μετά από διαδικασίες νόθευσης και τυποποίησης, τις απέκρυπταν σε ειδικές κρύπτες με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Επιπλέον, σε βάρος του 32χρονου και της 29χρονης εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών για διεύθυνση και συμμετοχή, αντίστοιχα, σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εκτός των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, καθώς και υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter