ΕΚΤ: Βελτιωμένη η εικόνα των ελληνικών τραπεζών την τελευταία διετία

ΕΚΤ: Βελτιωμένη η εικόνα των ελληνικών τραπεζών την τελευταία διετία

«Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια», δηλώνει η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί και παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία της για την αντιμετώπιση της «πρόκλησης» των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως είπε η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στο ΑΜΠΕ, «είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και σε όρους διοίκησης. 

Τώρα, η μείζονα πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί».

Οι ελληνικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με έναν μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας, τους έχουν ορίσει ως στόχο να μειωθούν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ ως τα τέλη του 2019 από τα 106 δισεκατομμύρια, στα οποία ανέρχονται σήμερα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter