Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης και το ΕΛΚ από τη σχέση του Ορμπάν με τη Χρυσή Αυγή

Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης και το ΕΛΚ από τη σχέση του Ορμπάν με τη Χρυσή Αυγή

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιθυμούν να κρύψουν τις σχέσεις του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν με την ακροδεξιά αλλά η πραγματικότητα δεν τους αφήνει.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν αυτή τη φορά με τις γραπτές ευχαριστίες που έστειλε ο Βίκτορ Ορμπάν στους δύο χρυσαυγίτες (Γ. Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης) που τον στήριξαν πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το θέμα της συμμετοχής του ακροδεξιού κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στο Ευρωπαϊκό Κόμμα και των σχέσεών του με τη Χρυσή Αυγή καυτηριάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η υπόθεση αυτή εκθέτει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και τα μέλη που το απαρτίζουν, όπως η Νέα Δημοκρατία και καταλήγει:

«Το ελάχιστο που οφείλει να πράξει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να ζητήσει την άμεση αποπομπή των συνομιλητών της Χρυσής Αυγής από το ΕΛΚ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η διαφοροποίησή του από τον Oρμπάν είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Εκτός, βέβαια, αν ο κ. Μητσοτάκης φοβάται μην του τραβήξουν το αυτί ο Α. Σαμαράς, ο Α. Γεωργιάδης και ο Μ. Βορίδης.»

Παπαδημούλης: Ως πότε θα τον κρατούν ως μέλος του ΕΛΚ;

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει στα μηνύματά του:

Ευχαριστήρια επιστολή Όρμπαν προς τη Χρυσή Αυγή, για τη στήριξη στην ουγγρική κυβέρνηση. Η ΧΑ, αποκλεισμένη ακόμη και από την ακροδεξιά ομάδα της Λεπέν, και ο Όρμπαν, ομογάλακτος των @kmitsotakis και Βέμπερ, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Ως πότε θα τον κρατούν ως μέλος του ΕΛΚ;

Προς τι οι ευχαριστίες του Ορμπάν προς τη Χρυσή Αυγή; 

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, με ψήφους 448 υπέρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε ότι ο κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ουγγαρία είναι υπαρκτός, καλώντας παράλληλα τα κράτη μέλη να κινήσουν τις απαραίτητες για την εφαρμογή της πρώτης παραγράφου του άρθρου 7 της Συνθήκης της ΕΕ για τον σεβασμό της δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ των 197 ευρωβουλευτών που καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση, ήταν και οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές, Γ. Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης, τους οποίους, μάλιστα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ευχαρίστησε με προσωπικές επιστολές.

Στις επιστολές του ο Ορμπάν, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, κάνει λόγο για απόφαση που στρέφεται κατά του ουγγρικού λαού και η οποία πλήττει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ κλείνοντας τονίζει ότι δεν θα ενδώσει στον “εκβιασμό” των “φιλομεταναστευτικών δυνάμεων”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter