Έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών

Έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται για πρώτη φορά στις φυλακές Διαβατών

“Παράθυρα” που …βλέπουν στο Καπάνι, την πλατεία Αριστοτέλους και σκιαγραφούν στιγμές οικογενειακής θαλπωρής, “άνοιξε” μέσα στις φυλακές Διαβατών, η εθελοντική ομάδα “Ελλήνιον” διοργανώνοντας για πρώτη φορά, έκθεση ζωγραφικής του Σώτου Ζαχαριάδη.

“Αστικά τοπία και άνθρωποι της πόλης” είναι το θέμα της έκθεσης που περιλαμβάνει 19 έργα και εγκαινιάστηκε, σήμερα, στον χώρο επισκεπτηρίου καταστήματος Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του “Ελλήνιον” Θεοδώρα Λειψιστινού, η έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θεματικής “Εγκλεισμός και τέχνη” από την εθελοντική ομάδα που λειτουργεί από το 2007 εργαστήρι λόγου στο γυναικείο τμήμα της φυλακής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του Καταστήματος Αναστάσιος Παπαδόπουλος, τα εργαστήρια τέχνης ενέπνευσαν μία κρατούμενη, η οποία ζωγράφισε ήδη κελιά των γυναικείων φυλακών και διαδρόμους των χώρων κράτησης. “Για πρώτη φορά διοργανώνεται έκθεση εντός του σωφρονιστικού καταστήματος επιδιώκοντας να απαλύνουμε τον πόνο μέσω της τέχνης” τόνισε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης διευκρίνισε ότι επέλεξε να εκθέσει έργα με τοπία της Θεσσαλονίκης και ειδικά στον χώρο του επισκεπτηρίου, όπου τα έργα μπορούν να γίνουν ορατά από τους κρατούμενους, επέλεξε να τοποθετηθούν πίνακες με οικογενειακές στιγμές.

Σημειώνεται ότι το 50% των εσόδων από την πώληση των έργων, θα διατεθούν στο Ταμείο Κρατουμένων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter