Εκτός δίκης Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εκτός δίκης Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εκτός διαδικασίας στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens το υπό σύσταση Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» το οποίο εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» , Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου απηύθυνε βαριές κατηγορίες σε βάρος του δικαστηρίου που δεν την νομιμοποίησε ως πολιτική αγωγή στη δίκη. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος της με τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο , ο οποίος της απάντησε αναλόγως :

ΠΡ: Είναι ανόητο να θεωρείτε ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Ζ.Κ. : Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι…

ΠΡ: Δεν είστε διάδικος. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε…( σ.σ. πειθαρχικά)

Ζ.Κ. Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε…

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας υιοθέτηση την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας και απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί από τον κυρία Κωνσταντοπούλου για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην διαδικασία. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου το εν λόγω Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Και πριν όμως το δικαστήριο αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την επίμαχη απόφαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε απευθύνει μομφές προς τον πρόεδρο, ο οποίος δεν της απάντησε.

Ζ.Κ.: «Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;»,

Νωρίτερα κατά της παράστασης του εν λόγω Σωματείου στη δίκη είχαν ταχθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Κατά την τοποθέτηση της, η κα Κωνσταντοπούλου απέδωσε για άλλη μια φορά ευθύνες για την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στη Δικαιοσύνη.

“Θέλετε να διώξετε «άρον άρον» από τη διαδικασία την πολιτική αγωγή των πολιτών, ήταν η απάντηση της πρώην προέδρου της Βουλής και στην ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας .

«Υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζεται μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους», ισχυρίστηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter