Εκτός τετράδας οι άνδρες στο Ευρωπαϊκό (Video)

Εκτός τετράδας οι άνδρες στο Ευρωπαϊκό (Video)

Εκτός τετράδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελόνης έμεινε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση, το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου έχασε εύκολα 10-6 από την οικοδέσποινα Ισπανία στον προημιτελικό και πλέον θα περιοριστεί στη διεκδίκηση μίας θέσης μεταξύ της 5ης και της 8ης, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Πέμπτης (26/7) με τη Ρωσία, η οποία νωρίτερα συνετρίβη από την Ιταλία με 11-1.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ελληνική ομάδα, που βρέθηκε να χάνει 2-0, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, δεχόμενη ένα γκολ σε παίκτη παραπάνω και ένα από γύρισμα του Ταχούλ από τα 2μ. Ο Φουντούλης σκόραρε σε παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 2-1, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, αφού ο Σκουμπάκης αστόχησε εξ επαφής σε κόντρα και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στη συνέχεια ο Μουνάριθ απείλησε εις διπλούν, όμως ο Φλέγκας απέκρουσε δύσκολα το πρώτο σουτ και το δεύτερο σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Γρανάδος εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα των Ισπανών και ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +2 (3-1), όμως η εθνική βρήκε άμεση απάντηση στον παραπάνω, με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει από πολύ δύσκολη θέση, έχοντας πάρει το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Λόπεθ σε σουτ του Φουντούλη. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε μεγάλη επέμβαση στη συνέχεια σε γύρισμα του Μουρίκη, αποτρέποντας την ισοφάριση, και ο Μουνάριθ αξιοποίησε ξανά τον παραπάνω (στη δεύτερη ποινή του Μουρίκη) για το 4-2. Η εθνική έχασε μία επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Γενηδουνιάς με σουτ “ τηλεγράφημα” μείωσε σε 4-3 και στην εκνποή του ημιχρόνου χάθηκε ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Λόπεθ να κάνει άλλη μία απόκρουση, σε σουτ του Βλαχόπουλου με παίκτη παραπάνω.

Οι Ελληνες φουνταριστοί συνέχισαν να κερδίζουν αποβολές, αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πολύ άσχημα ποσοστά (έφτασε 2/10 κάποια στιγμή) και έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, ενώ στη δεύτερη περίπτωση “ πρόλαβε” να δεχθεί και κόντρα από τον Ντελ Τόρο. Κάπου εκεί η εθνική ανεξήγητα κατέρρευσε, δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 74 δευτερόλεπτα και οι Ιβηρες ξέφυγαν 8-3, “ καθαρίζοντας” ουσιαστικά το ματς. Ο Λόπεθ έπιανε… τα πάντα (14 αποκρούσεις), οι Ισπανοί ήταν εξαιρετικά εύστοχοι στον παίκτη παραπάνω και η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, παρά το ότι ο Θοδωρής Βλάχος επιστράτευσε και τον Μάνο Ζερδεβά αντί του Κώστα Φλέγκα στο ελληνικό τέρμα. Η Ισπανία πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, ενώ η ελληνική ομάδα θα αρκεστεί στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, κάνοντας βήμα προς τα πίσω σε σχέση με τις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 4-0, 2-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μπούστος (π.π.), 2-0 Ταχούλ (φουνταριστός), 2-1 Φουντούλης (π.π.), 3-1 Γρανάδος (π.π.), 3-2 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-2 Μουνάριθ (π.π.), 4-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 5-3 Ντελ Τόρο (κόντρα), 6-3 Μάγιαρακ (π.π.), 7-3 Ταχούλ (φουνταριστός), 8-3 Γρανάδος (κόντρα), 8-4 Κολόμβος (φουνταριστός), 9-4 Μάγιαρακ (π.π.), 9-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 9-6 Νικολαϊδης (π.π.), 10-6 Φερνάντεζ (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 4/12 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Η Ισπανία είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Καμπάνας (6΄20΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου)

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Σβαρτς (Ισραήλ)

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Τσους Μαρτίν): Λόπεθ, Μουνάριθ 1, Γρανάδος 2, Ντελ Τόρο 1, Μινγκουέλ, Λαρούμπε, Καμπάνας, Φερνάντεζ 1, Ταχούλ 2, Περόνε, Μάγιαρακ 2, Μπούστος 1, Λόριο

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Νικολαϊδης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς

** Αμέσως μετά το πρώτο σπριντ του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική. Οι Ισπανοί φίλαθλοι στην πισίνα “ Πικορνέλ” σεβάστηκαν απόλυτα τη στιγμή και χειροκρότησαν αμέσως μετά, ενώ στα πρόσωπα των μελών της ελληνικής αποστολής ήταν φανερή η συγκίνηση και η θλίψη για όσα τραγικά συνέβησαν χθες.

** Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα είναι το σούπερ ντέρμπι Σερβία-Κροατία, μία ρεβάνς του αντίστοιχου περσινού αγώνα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όταν η “ χρβάτσκα” αποκαθήλωσε τους “ πλάβι” από την κορυφή. Η Σερβία επιβλήθηκε σχετικά εύκολα με 8-5 της Ουγγαρίας (που εμφανίστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου στη Βαρκελόνη, έχοντας πάντως σημαντικές απουσίες), ενώ η Κροατία νίκησε 9-7 το Μαυροβούνιο, αν και έχανε 4-2 στο ημίχρονο και 6-5 λίγο πριν τη τέλος της τρίτης περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter