Ελεύθερη και με το νόμο είναι πλέον η Βίκυ Σταμάτη

Ελεύθερη και με το νόμο είναι πλέον η Βίκυ Σταμάτη

Την περασμένη Τετάρτη επέστρεψε στη φυλακή, μετά την καταδίκη της σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη οκτώ ετών, σήμερα αποφυλακίστηκε.

Το εξιτήριο για την Βίκυ Σταμάτη βγήκε από τις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα, όπου είχε οδηγηθεί, καθώς με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου, εξέτισε την ποινή της.

Εξάλλου μετά από ένα πενθήμεορ κράτησης σήμερα αποφυλακίστηκε και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Το Εφετείο της είχε επιβάλλει κάθειρξη οκτώ ετών. 

Έτσι, σήμερα, λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πρόθεση της να υποβάλει αίτηση διαζυγίου, εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο των φυλακών όπου την περίμενε ένα ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο της αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κι έριξε την ποινή της από τα 12 χρόνια που της είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά στα οκτώ χρόνια κάθειρξη. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο. Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η κατηγορούμενη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter