Ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί – Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης η ‘Αγκυρα

Ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί – Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης η ‘Αγκυρα

Ελεύθεροι είναι και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την απόφαση των ποινικών τμημάτων του Αρείου Πάγου. Έτσι, και οι 8 δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας, όπως και οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί που έχουν εισηγηθεί σχετικά, τάσσονται κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, επισημαίνοντας ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πώς δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης από την τουρκική Δικαιοσύνη.

Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης η Αγκυρα

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος των 8 Τούρκων στρατιωτικών που μετέβησαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.  Η απόφαση του γραφείου του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των στρατιωτικών, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. 

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των 8 αξιωματικών, σύμφωνα με το Ανατολή.  Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Εντωμεταξύ, ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου, για το θέμα πήρε θέση και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , Δημήτρης Παξινός , ο οποίος επισημαίνει και τις εισηγήσεις των τριών ανώτατων εισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή , για μη έκδοση των οκτώ.

Μάλιστα ο κος Παξινός στη σχετική του δήλωση αναρωτιέται εαν «υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα».   

 «Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε για το σοβαρό θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Αποφάνθηκε με βάση το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της πατρίδας μας, τις αρχές και τις αξίες κράτους δικαίου, κρατώντας ψηλά το κύρος της χώρας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Απέδειξε σεβασμό στο ευρωπαϊκό νομικό και αξιακό σύστημα, θεμελιώδη λίθο του οποίου αποτελεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter