Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος – «Σημίτης και Παπανδρέου υπεύθυνοι για τον βασανισμό μου – Τώρα θα μιλήσω» (Video και Photos)

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος – «Σημίτης και Παπανδρέου υπεύθυνοι για τον βασανισμό μου – Τώρα θα μιλήσω» (Video και Photos)

Ελεύθερος από σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε να βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού εμφανώς καταβεβλημένος κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

 Η αποφυλάκιση αν και είχε προγραμματιστεί για χθες, εντούτοις, ορισμένα διαδικαστικά θέματα συν 2.000 ευρώ επιπλέον που απαιτήθηκαν (εξαγορά καταδίκης για το πόθεν έσχες), την ανέβαλλαν.

Σήμερα ωστόσο λύθηκαν όλα τα διαδικαστικά προβλήματα και αφού είχαν βρεθεί τα 200 χιλιάδες ευρώ βγήκε από τη φυλακή όπου παρέμεινε σχεδόν πέντε χρόνια

Στις αρχές Απριλίου το πενταμελές εφετείο έκανε δεκτή με οριακή πλειοψηφία 2 έναντι 3 την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη και όρισε σαν εγγύηση τα 200.000 ευρώ.

Τι δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος:

“Σήμερα είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου, με ευθύνη των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Στο δικαστήριο θα αντιμετωπιστεί αυτή η υπόθεση πενταετούς διάρκειας. Τώρα έρχεται η ώρα να συζητηθούν όλα”, είπε αμέσως μετά την αποφυλάκιση του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές είχε φτάσει πιο πριν και η Βίκυ Σταμάτη, εμφανώς χαρούμενη η οποία δήλωσε πως είναι μεγάλη χαρά, κυρίως για το παιδί μας.

Τι προηγήθηκε:

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του. 

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής. Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά. Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν είχαν επιτρέψει μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter