Ελεύθερος ο ύποπτος που συνελήφθη για το μακελειό στο Βερολίνο

Ελεύθερος ο ύποπτος που συνελήφθη για το μακελειό στο Βερολίνο

Ελεύθερος αφέθηκε από τις γερμανικές αρχές ο ύποπτος που συνελήφθη για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου.

Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο, διαφεύγει επικίνδυνος εγκληματίας

“Συλλάβαμε τον λάθος άνθρωπο”, φέρεται πως δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. “Κι ως εκ τούτου, (έχουμε) μία νέα κατάσταση. Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση”, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη την ίδια πηγή.

Ένας «επικίνδυνος εγκληματίας» πιθανόν παραμένει ασύλληπτος μετά την, καθώς οι υποψίες που υπήρχαν σε βάρος ενός Πακιστανού υπόπτου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, επισήμανε σήμερα ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

«Έχουμε πιθανόν έναν επικίνδυνο εγκληματία (που παραμένει) ασύλληπτος και σίγουρα αυτό προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό», δήλωσε ο Κλάους Καντ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Συνελήφθη «διότι έμοιαζε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή» του οδηγού που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες, τόνισε ο Καντ.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ανάλυση γενετικού υλικού του υπόπτου για να καθορίσει εάν το DNA του ταυτίζεται με τα «ίχνη» που περισυλλέχθηκαν από τα εσωτερικό της καμπίνας του φορτηγού.

Εντούτοις ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για θέματα αντιτρομοκρατίας, που έχει αναλάβει την επίβλεψη των ερευνών, Πέτερ Φρανκ, άφησε ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας σχετικά με την έκβαση των ερευνών.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την ιδέα ότι ο συλληφθής δεν είναι ο δράστης» της επίθεσης, είπε.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός μέσα στο φορτηγό ήταν Πολωνός πολίτης αλλά ότι δεν οδηγούσε εκείνος το όχημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter