ΕΛΓΑ: Οι αγρότες με ζημιές από την κακοκαιρία, να το δηλώσουν άμεσα

ΕΛΓΑ: Οι αγρότες με ζημιές από την κακοκαιρία, να το δηλώσουν άμεσα

Οδηγίες προς τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς δίνει ο ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποτίμησή τους.

Ειδικότερα, όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και έχουν υποστεί ζημιές στο ζωικό κεφάλαιό τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το αρμόδιο για την περιοχή τους Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ή τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και τη Δήλωση Εκτροφής 2016. Όσοι έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική παραγωγή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Καλλιέργειας 2016.

Όσον αφορά στις ζημιές που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, αλλά μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, θα πρέπει: α) για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (π.χ. θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις) και στον εξοπλισμό αυτών (π.χ. εξοπλισμός θερμοκηπίων, αρδευτικά συστήματα), στο ζωικό κεφάλαιο (χοίροι, πτηνά), καθώς και σε αποθηκευμένα προϊόντα και ζωοτροφές, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Δήμου τους και να υποβάλουν, σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης. β) για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο πολυετών καλλιεργειών δεν θα υποβληθούν Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Τέλος στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός σημειώνει ότι «σκοπός και στόχος του ΕΛΓΑ είναι να διενεργηθούν οι εξατομικευμένες πραγματογνωμοσύνες στις περιπτώσεις ζημιών που χρήζουν άμεσης εκτίμησης το συντομότερο δυνατό και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter