Έλληνες εμπνεύστηκαν έξυπνο κάδο με οφέλη μέσω κινητού

Έλληνες εμπνεύστηκαν έξυπνο κάδο με οφέλη μέσω κινητού

Έναν «έξυπνο» κάδο ανακύκλωσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους καταυλισμούς προσφύγων αντιμετωπίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων δημιούργησαν Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Η εφαρμογή τους παρουσιάστηκε στο Global Humanitarian Tech Hackathon 2017, που οργανώθηκε από το THE Port/CERN, στη Γενεύη, στις 8 Οκτωβρίου.

Το έργο με το δυναμικό μήνυμα «Trash to Treasure» παρουσιάστηκε σε επιστήμονες και εκπροσώπους διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών (Hommes des Terres, Global Humanitarian Lab, UN SDG Lab, Queiser & Cie, κ.λπ.). H πρόταση από τη Λέσβο χαρακτηρίστηκε έργο ευρύτερης εφαρμογής, καθόσον συνδυάζει την επίλυση ενός πιεστικού προβλήματος, όπως αυτό της συσσώρευσης απορριμμάτων, με την εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας και ανάπτυξη συστήματος ψηφιακού νομίσματος. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως εξελίχθηκε μέσα από το Hackathon@CERN, αφορά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής στο κινητό, η οποία επικοινωνεί με έναν έξυπνο κάδο ανακύκλωσης και με ανταποδοτικό χαρακτήρα προωθεί την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και τη συμμετοχή των προσφύγων στην ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών. Η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών, όπως free WiFi ή εκπτώσεων σε αγορές, είναι το αρχικό ανταποδοτικό κίνητρο. Η όλη διαδικασία συνδέεται με παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης εργαστηρίων upcycling για σχεδιασμό, παραγωγή και πώληση προϊόντων από υλικά ανακύκλωσης με επιπλέον οικονομικά οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Ολα ξεκίνησαν από ένα μάθημα με τίτλο «Πράσινη επιχειρηματικότητα» στο περασμένο εαρινό εξάμηνο. Οι φοιτητές ήρθαν σε επικοινωνία με επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών και για να ολοκληρώσουν επιτυχώς το μάθημα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν μία “πράσινη” πρόταση». Έτσι προέκυψε η όμορφη αυτή πρόταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter