«Ελληνική εκπροσώπηση» στα γήπεδα της Ρωσίας

«Ελληνική εκπροσώπηση» στα γήπεδα της Ρωσίας

Μπορεί η εθνική ομάδα της χώρας μας να μην έχει προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ (14/6-15/7), ωστόσο στα γήπεδα της Ρωσίας θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. Στην αποστολή της Αυστραλίας θα βρίσκονται κατά πάσα βεβαιότητα οι ομογενείς Δημήτρης Πετράτος (Νιούκαστλ Τζετς) και Τζέιμς Τροΐζι  (Μέλμπουρν Βίκτορι).

Μάλιστα για τον Τροΐζι, αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση, καθώς αγωνίσθηκε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια. Ο έμπειρος άσος, μίλησε στην αγγλική έλδοση της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας και στον δημοσιογράφο Κωνσταντόνο Σατμοκώστα.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου είναι Έλληνας. Είναι ο τρόπος που έχω μεγαλώσει. Όσο μπορώ, προσπαθώ να το εφαρμόζω και να πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Πάσχα μιας και είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος» δηλώνει με νόημα ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έγινε ο πρώτος Ελληνοαυστραλός που συμμετείχε στην παγκόσμια γιορτή: «Όχι, δεν το ήξερα. Όταν έπαιξα στη Βραζιλία, ήταν όλα όσα ονειρευόμουν σαν παιδί. Το να πηγαίνεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο εκπροσωπώντας τη χώρα σου είναι το αποκορύφωμα στην καριέρα του οποιουδήποτε».

Όσον αφορά στην παρουσία πολλών ομογενών στην αποστολή της Αυστραλίας, ο Τροΐζι, τόνισε: «Είναι κάτι πολύ καλό. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κουλτούρες στην ομάδα, αλλά το καλό είναι ότι όλοι δένουμε και είναι ωραίο να βλέπεις τους συμπατριώτες σου να έχουν συμμετοχή σε αυτό».

Πως αντιμετωπίζει ο Τζέϊμς την προοπτική μίας δεύτερης συμμετοχής σε Μουντιάλ; «Θα ήταν φανταστικό! Είναι κάτι που το ονειρεύεσαι. Έχω ήδη πάει σε ένα (Μουντιάλ) και απλώς θες να προσπαθήσεις να πας σε όσα περισσότερα μπορείς. Από άποψη επιλογών, αυτό δεν είναι στο χέρι μου. Δεν είναι στο χέρι κανενός παίκτη. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδίδεις όσο καλύτερα μπορείς κάθε εβδομάδα».

Αναφερόμενος τέλος, στους στόχους των «Socceroos» στα γήπεδα της Ρωσίας, με αντιπάλους την Γαλλία, την Δανία και το Περού, ο Ελληνοαυστραλός μέσος, επεσήμανε: «Σε κάθε όμιλο μπορείς να κερδίσεις την κάθε ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσεις. Θα είναι δύσκολο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και δεν θα πρέπει να είναι εύκολο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το να φτάσεις στο Μουντιάλ, πόσο μάλλον το να περάσεις στην επόμενη φάση ή γενικά οι αγώνες. Θα πάμε εκεί και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter