Ελληνικό πρόβλημα χρέους – Ένα εικοσιτετράωρο για να φανούν οι πραγματικές προθέσεις ΔΝΤ και Σόιμπλε

Ελληνικό πρόβλημα χρέους –  Ένα εικοσιτετράωρο για να φανούν οι πραγματικές προθέσεις ΔΝΤ και Σόιμπλε

«Ο κύβος ερρίφθη» διά χειρός Κομισιόν ενόψει του αυριανού Eurogroup με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προφανώς όχι τυχαία, να προειδοποιεί χθες πως ή θα υπάρξει λύση αύριο στη Βαλέτα ή το θέμα θα πάει σε έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.

Επί της ουσίας, λέει στέλεχος του Μαξίμου, «αν μέχρι αύριο το ΔΝΤ δεν δεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι από την Κομισιόν (1% από συντάξεις το 2019 και 1% από μείωση αφορολόγητου το 2020 εκτός κι αν χαθεί ο στόχος για πλεόνασμα το 2018 οπότε όλα θα ισχύσουν από το 2019), ή πολύ περισσότερο θέσει νέες απαιτήσεις στο τραπέζι τότε θα φανεί καθαρά ποιος δεν θέλει να υπάρξει λύση».

Στην κυβέρνηση περιμένουν με ενδιαφέρον και τη στάση που θα κρατήσει ο εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε. Ο τελευταίος συναντάται σήμερα στο Βερολίνο με τον επικεφαλής του Eurogoup προφανώς για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν αμφότεροι στην κρίσιμη, απ’ όλες τις απόψεις, αυριανή συνεδρίαση.

Επισήμως η χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν έγινε διότι κάποιος από τους συμμετέχοντες δεν μπορούσε να παρευρεθεί, ανεπισήμως όμως δεν υπήρχε κανένας λόγος για να γίνει αφού πλέον δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης, το μπαλάκι είναι πολύ ψηλά και φτάνει ένα «ναι» του Ταμείου στη συμβιβαστική πρόταση Γιούνκερ για να ξεκλειδώσει η συμφωνία.

Στο εσωτερικό μέτωπο, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 13:00 στην τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι, από κοινού με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, κα. Κορίνα Κρέτσου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Αργά το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στο 1 ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι», το οποίο ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter