Ελληνοαλβανικό επεισόδιο με το μπλακάουτ στην Κακαβιά

Ελληνοαλβανικό επεισόδιο με το μπλακάουτ στην Κακαβιά

Σε διπλωματικό επεισόδια παραλίγο να καταλήξει ένα τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές για τον έλεγχο των διαβατηρίων, στα σύνορα με την Αλβανία.

Το σύστημα στην Κακαβιά ήταν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκτός λειτουργίας, όπως και στις υπόλοιπες συνοριακές διαβάσεις της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση μη Ευρωπαίων πολιτών στη χώρα μας.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα δημιουργήθηκαν ουρές πολλών χιλιομέτρων, με την Αλβανία να εκλαμβάνει το πρόβλημα ως «αντίποινα» για τις κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων στην Χιμάρα.

Στο σημείο έσπευσε και ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, ενώ στη συνέχεια έφτασε εκεί και ο Υπουργός Εξωτερικός της Αλβανίας, Ντιμίτρ Μπουσάτι, ο οποίος νωρίτερα ήταν στην Δερβιτσάνη.

Ο Πρόξενος και ο Υπουργός μετέβησαν στα Γιάννινα και από εκεί επικοινώνησαν με τις ελληνικές αρχές.

Η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε τον Μπουσάτι ότι επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα των ελληνικών αρχών, το οποίο υπάρχει σε όλα τα συνοριακά περάσματα, όπως με την Τουρκία και τα Σκόπια.

Δόθηκαν, επιπλέον, διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται για κάποιο είδος αντιποίνων.

Στη συνέχεια δόθηκε προσωρινή λύση, με την πρόχειρη καταγραφή όσων εισέρχονταν από την Αλβανία στην Ελλάδα με διαβατήριο. Αργά το απόγευμα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Τόσο ο Αλβανός Υπουργός όσο και εκπρόσωποι του Αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας τις απαντήσεις των Ελλήνων Υπουργών ώστε να άρουν την καχυποψία που είχε δημιουργηθεί εξ αιτίας ενός τυχαίου γεγονότος.

Ενδεικτικό είναι ότι, ωσότου από το Υπουργείο Εξωτερικών γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα ως αντίποινο για την Χιμάρα.

Πηγή: epiruspost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter