Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΕΛΣΤΑΤ: 7 στους 10 άνεργοι για πάνω από έναν χρόνο

oaed

Απαισιόδοξα τα ποσοστά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την ανεργία στη χώρα μας.

Μπορεί το ποσοστό της ανεργίας να υποχώρησε στο 22,6% το τρίτο τρίμηνο του 2016, από 24% που ήταν πέρυσι στο ίδιο διάστημα και 23,1% που είχε διαμορφωθεί στο δεύτερο τρίμηνο φέτος.

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, παραμένει η μακροχρόνια ανεργία, με το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν εργασία περισσότερο από 12 μήνες και παρ' όλα αυτά δεν βρίσκουν, να ανέρχεται στο 73,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 ήταν 1.092.589 άτομα.

Το ποσοστό ανεργίας των ανδρών ανήλθε στο 18,9%, ενώ των γυναικών ήταν 27,2%.

Επίσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας λαμβάνοντας υπόψιν το επίπεδο εκπαίδευσης παρουσίασαν όσοι είχαν απολυτήριο γυμνασίου και διαμορφώθηκε στο 24,9%.

Αντιθέτως όσοι έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό, βρίσκουν πιο εύκολα εργασία, με το ποσοστό ανεργίας της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχεται στο 11,5%.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό ανεργίας κατά περιφέρεια, στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με 29,8%, ενώ στο νότιο Αιγαίο το τρίτο τρίμηνο του 2016 ήταν 13%.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.