ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένοι οι δείκτες των μισθών το α’ τρίμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένοι οι δείκτες των μισθών το α’ τρίμηνο

Αυξημένοι ήταν οι δείκτες των μισθών στη συντριπτική πλειονότητα των τομέων της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα:

Στην Παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση απόβλητων και δραστηριότητες εξυγίανσης, ο δείκτης μισθών αυξήθηκε 13,6%, ενώ αύξηση 10,6% και 9,8% σημείωσαν οι δείκτες απασχόλησης και ωρών εργασίας, αντίστοιχα.

Στη Μεταποίηση, οι δείκτες μισθών, απασχόλησης και ωρών εργασίας αυξήθηκαν κατά 2,8%, 4,1% και 8,2%, αντίστοιχα.

Στις Κατασκευές, υπήρξε αύξηση των δεικτών μισθών, απασχόλησης και ωρών εργασίας κατά 6,8%, 16,7% και 14,3%, αντίστοιχα.

Στις Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, οι δείκτες μισθών, απασχόλησης και ωρών εργασίας αυξήθηκαν κατά 5,4%, 23,3% και 5,7%, αντίστοιχα.

Στις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, αυξήθηκαν οι δείκτες μισθών και απασχόλησης κατά 3,9% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ μειώθηκε ο δείκτης ωρών εργασίας κατά 0,6%.

Στη Μεταφορά και αποθήκευση, υπήρξε αύξηση των δεικτών μισθών και απασχόλησης κατά 3,5% και 2% αντίστοιχα, ενώ μειώθηκε ο δείκτης ωρών εργασίας κατά 2,4%.

Στις Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες αυξήθηκαν οι δείκτες μισθών και ωρών εργασίας κατά 3,3% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ μειώθηκε ο δείκτης απασχόλησης κατά 2,9%.

Στην Ενημέρωση και επικοινωνία, αυξήθηκαν οι δείκτες μισθών, απασχόλησης και ωρών εργασίας κατά 1,7%, 1,5% και 0,1%, αντίστοιχα.

Στα Ορυχεία και λατομεία οι δείκτες μισθών, απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 10,9%, 9,6% και 11,2%, αντίστοιχα.

Στην Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού, οι δείκτες μισθών, απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 1,6%, 10,9% και 10%, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter