Έμεινε έγκυος από βιασμό, έχασε το παιδί της και… την καταδίκασαν σε 30 χρόνια κάθειρξη!

Έμεινε έγκυος από βιασμό, έχασε το παιδί της και… την καταδίκασαν σε 30 χρόνια κάθειρξη!

Μια έφηβη που έμεινε έγκυος εξαιτίας ενός βιασμού που υπέστη και έχασε το παιδί κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε να εκτίσει κάθειρξη 30 ετών στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου οι αμβλώσεις είναι παράνομες, κατήγγειλε σήμερα μια φεμινιστική συλλογικότητα.

Η φοιτήτρια, που ήταν 18 ετών όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, γέννησε την 6η Απριλίου 2016 μέσα στο μπάνιο του μικρού σπιτιού της σε μια αγροτική κοινότητα, έπειτα από κυοφορία οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκε η φεμινιστική οργάνωση, το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.

Η εγκυμοσύνη της νεαρής οφειλόταν σε έναν βιασμό τον οποίο απέφυγε να καταγγείλει στην αστυνομία λόγω απειλών που δεχόταν η οικογένειά της.

Η καταδίκη της για άμβλωση «είναι άδικη και θα ασκήσουμε έφεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μορένα Ερέρα, μέλος της συλλογικότητας για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στο Σαλβαδόρ (ACDATEE).

Η νεαρή καταδικάστηκε την Τετάρτη από ένα δικαστήριο στο Κοχουτεπέκε (ανατολικά) «χωρίς καμιά απτή απόδειξη», τόνισε η ίδια και κατηγόρησε τη δικαιοσύνη ότι έλαβε αυτή την απόφαση με βάση τις «προκαταλήψεις» στη χώρα.

Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι το βρέφος υπέκυψε σε μια «πνευμονία». Η υπεράσπιση ανέφερε ότι η έφηβη αρνιόταν να δεχθεί ότι ήταν έγκυος.

Στο Σαλβαδόρ, οι αμβλώσεις είναι παράνομες ακόμη και για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιπλοκών. Επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 40 ετών για τις έγκυες.

Σήμερα στη χώρα αυτή 17 γυναίκες βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας αμβλώσεων, που χαρακτηρίζονται ανθρωποκτονίες με επιβαρυντικές περιστάσεις στο Ελ Σαλβαδόρ.

Από τον Οκτώβριο στο κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ μελετάται ένα σχέδιο νόμου για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, αλλά η συζήτηση έχει περιέλθει σε τέλμα εξαιτίας της αντίθεσης των κομμάτων της δεξιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter