Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Εν μέσω αντιδράσεων τα McDonald's στο Βατικανό μοιράζουν γεύματα σε άστεγους (video)

Το παράρτημα της αλυσίδας McDonald's στο Βατικανό, μοίρασε τη Δευτέρα 1000 δωρεάν γεύματα σε άστεγους.

Η τοπική κοινωνία είχε αντιδράσει πολύ έντονα στο άνοιγμα του συγκεκριμένου καταστήματος. Ένας κάτοικος, μέλος μίας επιτροπής κατοίκων, σχολίασε: "το κατάστημα αναγκάζει όλα τα γύρω μαγαζιά να κλείσουν και τώρα κάνει το καραγκιοζιλίκι να μοιράσει φαγητό σε 100 αστέγους. Είναι ντροπή. Είμαστε η τοπική επιτροπή της Βία Βένετο. Θα ξεκινήσουμε πόλεμο, είναι υποτιμητικό. Άνοιξε ένα τέτοιο εστιατόριο εν μία νυκτί. Ο Πάπας αντιμάχεται τον καπιταλισμό και άνοιξε ένα τέτοιο κατάστημα μέσα στο Βατικανό. Ντροπή σε όλους".

Από την άλλη, ο Τζιουζέπε, άστεγος, είπε πως "είναι μια καλή πρωτοβουλία. Χρειάζονται κι άλλες τέτοιες γιατί, έστω για μία στιγμή, θα έκαναν χαρούμενο κάποιο άτομο που ζει στους δρόμους. Δυστυχώς, είναι κουραστική η αναμονή στις σειρές. Μεγαλώνουν κάθε μέρα κι έτσι η ποιότητα του φαγητού είναι χειρότερη. Στην αρχή περιμέναμε πως θα είχαμε ένα γεμάτο πιάτο, τώρα είναι σχεδόν άδειο".

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.