Ένα αναπηρικό «αμαξίδιο» για ένα ανάπηρο γατάκι (Photoς)

Ένα αναπηρικό «αμαξίδιο» για ένα ανάπηρο γατάκι (Photoς)

Αερομοντελιστής κατασκεύασε ειδικό αμαξίδιο για να βοηθήσει ένα ανάπηρο γατάκι.

Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου, είχε δεχθεί έκκληση για ένα ανάπηρο γατάκι το οποίο φροντίζει μια οικογένεια. Το γατάκι πάσχει από κάποια κληρονομική ασθένεια που έχει προκαλέσει ατροφία και στα τέσσερα ποδαράκια του με αποτέλεσμα να μην έχει σταθεί ποτέ στα πόδια του παρά μόνο να σέρνεται. Η οικογένειά του το προσέχει και δεν του λείπει η αγάπη και η ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται.

Το Σωματείο επικοινώνησε με τον Κοσμά Λεϊλετζόγλου, ο οποίος είναι αερομοντελιστής κι έχει κατασκευάσει αρκετές προσωπικές ευρεσιτεχνίες. Όπως σημειώνει: «Επισκεφθήκαμε το γατάκι κι ο Κοσμάς άρχισε να σχεδιάζει μια κατασκευή που θα το βοηθούσε να σταθεί στα πόδια του. Μετά από αρκετές δοκιμές, επισκέψεις και μετατροπές η κατασκευή ολοκληρώθηκε. Μία κατασκευή που περιλαμβάνει υλικά μοντελισμού και είναι πολύ ελαφριά. Το γατάκι μας σε όλες τις δοκιμές την προσέγγιζε και δεν τη φοβόταν, παρόλο που κάποιες στιγμές δυσανασχετούσε γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτό. Πρώτη φορά στάθηκε στα πόδια του με τη βοήθεια του ειδικού υφάσματος που το κράτουσε.

Ο Κοσμάς Λεϊλετζόγλου κατασκεύασε ένα ειδικό αναπηρικό καροτσάκι για το γατάκι, κάτι που πρώτη φορά γίνεται στη Λήμνο και μάλιστα με προδιαγραφές αερομοντελισμού.

Τώρα το γατάκι χρειάζεται να χρησιμοποιεί το καροτσάκι του συχνά ώστε να το συνηθίσει και να καταλάβει ότι μ’αυτό θα αποκτήσει μια δόση ανεξαρτησίας.

Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον Κοσμά Λεϊλετζόγλου για τις προσπάθειές του και το τελικό αποτέλεσμα.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter