Ένα επικίνδυνο παράσιτο ανάγκασε την McDonald’s να αποσύρει χιλιάδες σαλάτες της

Ένα επικίνδυνο παράσιτο ανάγκασε την McDonald’s να αποσύρει χιλιάδες σαλάτες της

Η McDonald’s σταμάτησε να πουλάει σαλάτες σε περίπου 3.000 τοποθεσίες σε ολόκληρη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την Washington Post, καθώς όπως φαίνεται πληθαίνουν τα περιστατικά δεκάδων ασθενών-καταναλωτών τέτοιων σαλατών, που έφεραν κάποιο είδος παρασίτου. 

Αξιωματούχοι της αμερικανικής αλυσίδας γρήγορης εστίασης δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι σαλάτες έχουν αφαιρεθεί από τα “επηρεασμένα εστιατόρια”, κυρίως στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, μέχρι να βρεθούν νέοι προμηθευτές με ασφαλή προϊόντα. 

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από τις δημόσιες προειδοποιήσεις που εξέδωσαν οι αρχές δημόσιας υγείας σε Ιλινόις και Αϊόβα όπου σημείωναν πως ορισμένες πρόσφατες λοιμώξεις από cyclospora σε αυτές τις περιοχές φαίνεται να συνδέονται με την βρώση σαλατών.

“Η McDonald’s δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και ποιοτικού ελέγχου”, ανέφερε η McDonald’s στη δήλωσή της, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας που ερευνούν το όλο φαινόμενο.

Το Cyclospora cayetanensis είναι παράσιτο που μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα και το νερό μέσω των περιττωμάτων. Κατά την κατάποση, μπορεί να προκαλέσει μια μη-απειλητική για τη ζωή εντερική ασθένεια που ονομάζεται κυκλοσπορία, σύμφωνα με τo αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως περίπου μια εβδομάδα μετά την αρχική μόλυνση, σύμφωνα με το CDC.

Με πληροφορίες από Washington Post

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter