Ένα ιδιαίτερο “Δωμάτιο” τέχνης στον Ομόνοια

Ένα ιδιαίτερο “Δωμάτιο” τέχνης στον Ομόνοια

Ένα δωμάτιο διαφορετικό από τα άλλα περιμένει το κοινό στην Ομόνοια. Πρόκειται ένα νέο καλλιτεχνικό χώρο με μια σπουδαία ιδιαιτερότητα: φιλοξενεί καλλιτέχνες με αναπηρία (και μη) και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να γευτούν την τέχνη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με τα έργα να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων αυτών.

Ουσιαστικά, το “Δωμάτιο” Project, είναι ένα καλλιτεχνικό – κοινωνικό εγχείρημα το οποίο στοχεύει στην ίση προβολή καλλιτεχνών (με αναπηρία ή χωρίς), με κοινό γνώμονα την αγάπη για την τέχνη. Επίσης σημαντικό στοιχεία είναι το γεγονός οτι δεν υπάρχουν χορηγοί που να το στηρίζουν οικονομικά, παρά μόνον ανθρώπινο δυναμικό με όρεξη και πάθος για την ισότητα και την τέχνη που προσφέρει αφιλοκερδώς το χρόνο του.

Οι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα in situ τα οποία προσαρμόζονται κατάλληλα, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Προσεγγίζουν ποικίλες θεματολογίες μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, video art, εγκαταστάσεις, μουσική, performance, θέατρο, αφήγηση, μόδα κ.α. Σημαντικό να επισημανθεί η ιδιαιτερότητα του χώρου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και άτομα με αναπηρία.

Στο «Δωμάτιο» προάγεται η ιδέα της συνεργασίας και του εθελοντισμού μεταξύ ευαισθητοποιημένων δημιουργικών ανθρώπων, έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί το σύνολο της κοινωνίας μέσα από την Τέχνη. Φέτος, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, συμμετέχουν με έργα τα οποία θα παρουσιαστούν σε 31 διαφορετικές ομαδικές συνθέσεις/εκθέσεις ανάλογα με τις θεματικές που προσεγγίζουν.

Στο «Δωμάτιο» παρουσιάζονται πίνακες ζωγραφικής, έργα γλυπτικής, εφαρμοσμένων τεχνών, εγκαταστάσεις, performances, θεατρικά , παρουσιάσεις βιβλίων, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και ομιλίες που θα πραγματεύονται τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει και να καλλιτεχνεί ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής τάξης ή σωματικής κατάστασης. Μέσα από το project αυτό, τίθενται ερωτήματα για την κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου, τη συλλογικότητα αλλά και τη δημιουργικότητα εν μέσω κρίσης κοινωνικής πολιτικής, αλλά και αξιακής. Το «Δωμάτιο» στοχεύει σε μια διαφορετική εμπειρία για τον θεατή αλλά και τον καλλιτέχνη καθώς αυτοί οι δύο πόλοι θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν μέσα από τη συνύπαρξή τους στον χώρο της έκθεσης.

INFO Ο εκθεσιακός χώρος του «Δωματίου» θα είναι ανοικτός έως τις 28/5. Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: www.domatioproject.com. Η επίσκεψη στις εικαστικές εκθέσεις γίνεται από ολιγάριθμα γκρουπ και κατόπιν ραντεβού. Για τις ζωντανές performances και τις παραστάσεις χορού και θεάτρου, δηλώνεται συμμετοχή και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Μπέτυ Αρβανίτη: “Δεν μπορώ να δώσω άφεση αμαρτιών στους ναζί” [Συνέντευξη]

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter