Ένα νέο σημαντικό οδικό έργο ξεκινά για να συναντήσει την Ιόνια Οδό

Ένα νέο σημαντικό οδικό έργο ξεκινά για να συναντήσει την Ιόνια Οδό

Στις 16 Νοεμβρίου θα γίνει ο διαγωνισμός προκειμένου να περάσει στο στάδιο της κατασκευής ένα ακόμη σημαντικό έργο. Πρόκειται για τον οδικό άξονα που θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με την περιοχή των Τζουμέρκων. Έργο το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου με συνολικό προυπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ και ορίζοντα αποπεράτωσης τα τρία χρόνια.

Το έργο ήταν αίτημα των κατοίκων της περιοχής και μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας στον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Ο βασικός χαρακτήρας του έργου είναι η σύνδεση της Ιόνιας Οδού µε την περιοχή των Τζουµέρκων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισµούς της περιοχής από τον νέο αυτοκινητόδροµο.

Ειδικότερα, το βασικό αντικείµενο του έργου προσδιορίζεται από τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης, του ΑΚ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Πηγαδιών) µε την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας.

Ο κύριος οδικός άξονας έχει μήκος περίπου δέκα χιλιομέτρων και σχεδόν καθολικά αποτελεί νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.

Πέραν του τεχνικού αντικειμένου του βασικού οδικού άξονα, το έργο περιλαμβάνει και τις δύο ισόπεδες συνδέσεις του νέου δρόμου τόσο με την 7η όσο και την 2η Επαρχιακή Οδό.

Στην περιοχή σύνδεσης της Κύριας Οδού με την 2η Επαρχιακή Οδό, θα κατασκευαστεί ισόπεδος τρισκελής κόμβος. Σημειώνεται, ότι επειδή η σύνδεση των δύο οδικών τμημάτων έπρεπε να γίνει σε περιοχή όπου η 2η Επαρχιακή Οδός είναι κατασκευασμένη με μορφή ανακάμπτοντος ελιγμού, κρίθηκε επιβεβλημένος ο επανασχεδιασμός αυτής σε μήκος περίπου 420 μέτρων, ώστε να επιτευχθεί ομαλή συμβολή.

Η 2η Επαρχιακή Οδός τροποποιήθηκε έτσι ώστε να επιτευχθεί σχεδόν ορθή γωνία συμβολής με την Κύρια Οδό, επιδιώκοντας την εξασφάλιση βέλτιστων συνθηκών ορατότητας για το εύρος επιρροής του κόμβου.

Παράλληλα με τους δύο ισόπεδους κόμβους, το τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνει και δύο ακόμα τετρασκελείς ισόπεδους κόμβους μικρότερης κλίμακας, οι οποίοι αποκαθιστούν την οδική σύνδεση μεταξύ του νέου οδικού άξονα και της Επαρχιακής Οδού, με την οποία αυτός διασταυρώνεται σε δύο περιοχές

Επίσης, η μελέτη λαμβάνει μέριμνα για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης του οικισμού Πηγαδιών με την 2η Επαρχιακή Οδό.

Τέλος, κατά μήκος της Κύριας Οδού έχει ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση ισόπεδων προσβάσεων αγροτικών χωματόδρομων.

Από τα συνοδά τεχνικά έργα, σημαντικότερο είναι η γέφυρα μήκους 134 μέτρων προκειμένου να γεφυρωθεί το ρέμα «Φτελιές».

Πηγή: epiruspost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter