Ένα SMS από το μαγικό 2004… όχι σαν το fake του Ελεύθερου Τύπου

Ένα SMS από το μαγικό 2004… όχι σαν το fake του Ελεύθερου Τύπου

Χθες το βράδυ (μόλις επέστρεψα από τη Χαλκιδική) έλαβα ένα SMS από έναν φίλο μου ο οποίος μετά από δεκαετίες σπουδών στην ημεδαπή και στο εξωτερικό και σκληρής δουλειάς ως ιδιώτης ανακάλυψε τη μηχανή του χρόνου, μπήκε στην χρονοκάψουλά του και μεταφέρθηκε στο μαγικό κόσμο «του Μεγάλου, του Ωραίου και του Αληθινού», δεκατέσσερα ακριβώς χρόνια πίσω.

Ο Γιώργος (Γιώργο τον λένε) από μια ατέλεια της χρονομηχανής του μεταφέρεται σε όποια χρονιά θέλει αλλά χάνει την πολύτιμη γνώση του παρόντος και συμπεριφέρεται σαν να ζει στο τότε.

«Δημήτρη Καλησπέρα. Έχουμε χαθεί αλλά είμαι σίγουρος ότι παραμένεις βαθύτατα πολιτικοποιημένος. Δεν γνωρίζω τι θα αλλάξει στη χώρα μετά τα εννέα χρόνια Σημίτη και τη νίκη Καραμανλή τον Μάρτιο αλλά ακόμη κι εσύ που ψηφίζεις ένα μικρό κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς (τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ εννοεί) θα αναγνωρίσεις ότι δύο χρόνια μετά την ένταξη στην ΟΝΕ τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Η προσπάθεια μεταφοράς νέων τεχνολογιών στην παραγωγή συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η ανάπτυξη των δικτύων και των υποδομών, η αύξηση της ενεργούς ζήτησης με μεγάλα δημόσια έργα και έργα που συνδέονται με την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων, η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των μισθών, η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση των επιτοκίων. Τώρα που ετοιμαζόμαστε να διοργανώσουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα θα γίνει και πάλι το κέντρο του κόσμου. Και κάτι ακόμη για εσένα που είσαι λάτρης των αριθμών, το ύψος του ελλείμματος της χώρας για φέτος μαθαίνω ότι υπολογίζεται κοντά στο 6,5% του ΑΕΠ. Δεν είναι μεγάλο το νούμερο τη στιγμή που η πλειοψηφία των κρατών – μελών γράφει ελλείμματα. Σε φιλώ ό,τι κι αν κάνεις όπου κι αν είσαι».

Γιώργο σε παρακαλώ γύρνα πίσω, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Αρκεί να σου πω ότι το καλοκαίρι η Εθνική Ελλάδος θα κερδίσει το Euro! Γιώργο, θα γίνουν κι άλλα πολλά, αλλά σε εκλιπαρώ γύρνα πίσω στο 2018 και μην κοιτάξεις πίσω. Και κάτι τελευταίο, φτιάξε το κωλομηχάνημα όταν ταξιδεύεις στον κόσμο «του Μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού» να μη χάνεις την πολύτιμη γνώση του παρόντος. Εναλλακτικά πάρε μαζί σου τον Ανδρέα Λοβέρδο, είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα συμφωνεί με όσα γραφείς δεκατέσσερα χρόνια μετά…

ΥΓ: Μην περιμένεις πάντως από τον Κώστα Καραμανλή να κάνει υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γιατί θα το μάθεις όταν επιστρέψεις στο 2018.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter