Ένα συνέδριο και ένα… αντι-συνέδριο!

Ένα συνέδριο και ένα… αντι-συνέδριο!

Τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο το Κίνημα Αλλαγής; Διήμερη συνάντηση Προοδευτικού Φόρουμ, με ομιλία Τσίπρα και παρουσία δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ! 

Και μάλιστα, σχεδόν τις ίδιες ημέρες, αφού το συνέδριο του Κινήματος ξεκινά την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18, ενώ η συνάντηση αρχίζει την Παρασκευή και τελειώνει το Σάββατο 17 Μαρτίου, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η διήμερη διεθνής συνάντηση διοργανώνεται σε συνέχεια του «1ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων», που είχε γίνει στην Μασσαλία τον Νοέμβριο του 2017 από την «Προοδευτική Συμμαχία» στο Ευρωκοινοβούλιο, με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και την προοπτική της ενωτικής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων. Στη συνάντηση, θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και δεξαμενών σκέψης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Πρασίνων, ενώ οι εργασίες θα κλείσουν με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο Κίνημα Αλλαγής, που μετρά μέρες για το ιδρυτικό του συνέδριο και όπου δεν κυλούν όλα… ρόδινα, αφού ακόμα δεν τα βρίσκουν στα οργανωτικά – αυτή τη φορά, διαφωνούν για τον τρόπο εκλογής των μελών της Κεντρικής τους Επιτροπής – προκάλεσε ενόχληση η παράλληλη διοργάνωση αυτής της συνάντησης, στην οποία, μάλιστα, συμμετέχουν δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, η Λούκα Κατσέλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές…

Προς το παρόν, πάντως, ο μόνος που εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το θέμα είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Τσίπρας ξέρει ότι ο πραγματικός αντίπαλός του είμαστε εμείς.

Με Μαριλίζα, Λούκα και Κοτσακά φέρνει την ανανέωση ο Τσίπρας, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο, την ίδια μέρα με το Συνέδριό μας! Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει αντισυνέδριο τις ίδιες μέρες με το επίσημο Συνέδριο άλλου κόμματος! Ντροπή!»…

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, διαμηνύεται ότι ουδεμία πρόθεση αντιπερισπασμού έχει το κόμμα, καθώς πρόκειται για μία διεθνή συνάντηση που αφορά στην Ευρώπη και την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter