Ένα τρισδιάστατο βιβλίο με μύθους ζώων (Photos)

Ένα τρισδιάστατο βιβλίο με μύθους ζώων (Photos)

Υπάρχει ένα βιβλίο που είναι θησαυρός, πραγματικός θησαυρός για τα μικρούλια. Καλός σύντροφος, από τους καλύτερους, για τις φετινές διακοπές.

Το λένε «The Book of Barely Imagined Beings», στα ελληνικά ο τίτλος θα μπορούσε να αποδοθεί «Το Βιβλίο των Όντων που ίσα που έχουμε φανταστεί». Το έχει γράψει ο Κάσπαρ Χέντερσον, και είναι ένας περιεκτικός οδηγός της φυσικής ιστορίας πραγματικών ζώων που είναι τόσο φανταστικά που μοιάζει να έχουν βγει απ’ τη μυθολογία.

Το βιβλίο αυτό βασάνιζε τη Ρωσίδα σχεδιάστρια Μαρία Τσερνάκοβα (Maria Chernakova) – χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Mary Komary –, ήθελε κάτι να κάνει μ’ αυτό το βιβλίο. Το ήθελε τόσο πολύ που δεν της κολλούσε ύπνος. Μια μέρα, βρήκε τι να κάνει. Έφτιαξε ένα τρισδιάστατο βιβλίο από το βιβλίο του Χέντερσον!

Στην ευφάνταστη ερμηνεία της, τρισδιάστατες κινούμενες κατασκευές, εικονογραφήσεις με το χέρι, χάρτες και διαγράμματα απεικονίζουν γοητευτικά ζώα: από τον Ναυτίλο μέχρι το Αξολότλ. Η Μαρία φιλοτέχνησε ένα μόνον αντίτυπο. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και περιλαμβάνει 10 τρισδιάστατα κινούμενα έργα της.

Δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε, μπορούμε μόνο να το απολαύσουμε βλέποντάς το στο Διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται άλλωστε να αποκτούμε κάθε ωραίο που βλέπουμε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter