Ενεργοποίηση του Διεθνούς Ταμείου Αποζημίωσης ζήτησε ο Μητσοτάκης

Ενεργοποίηση του Διεθνούς Ταμείου Αποζημίωσης ζήτησε ο Μητσοτάκης

Την ενεργοποίηση του Διεθνούς Ταμείου Αποζημίωσης για ζημιές που προκύπτουν από περιβαλλοντική ρύπανση και την χορήγηση των πρώτων αποζημιώσεων από έκτακτους εθνικούς πόρους στους επαγγελματίες που έπληξε η περιβαλλοντική ρύπανση στο Σαρωνικό, ζήτησε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με αλιείς του Κερατσινίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή , δήλωσε μεν ότι «δουλειά του δεν είναι να κάνει αντιπολίτευση πάνω σε μια πετρελαιοκηλίδα», ωστόσο δεν απέφυγε τις ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει μια συντονιστική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό» και καυτηριάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την περιοχή όταν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του. «Όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να έχεις μία βασική αίσθηση των προτεραιοτήτων» ανταπάντησε.

Ειδικά για το θέμα των αποζημιώσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Υπάρχει ένα Διεθνές Ταμείο Αποζημίωσης για ζημιές που προκύπτουν από περιβαλλοντική ρύπανση. Ένα ταμείο, ύψους 900.000.000 ευρώ, το οποίο πρέπει – και οφείλει – η ελληνική Κυβέρνηση να το κινητοποιήσει το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχουν, όμως, και ευρωπαϊκοί πόροι διαθέσιμοι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας. Ο Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες αποζημίωσης για τέτοιες περιβαλλοντικές καταστροφές. Και, βέβαια, υπάρχουν πάντα και οι έκτακτοι πόροι, που έχει στη διάθεσή της κάθε εθνική Κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει μια πρώτη αποζημίωση σε ανθρώπους, οι οποίοι θίγονται και οι οποίοι στην κυριολεξία δεν μπορούν να συνεχίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter