Ενισχύονται με 400 ευρώ οι γιατροί στις άγονες περιοχές

Ενισχύονται με 400 ευρώ οι γιατροί στις άγονες περιοχές

Ένα ακόμη κίνητρο στην προσπάθεια θωράκισης της υγείας των πολιτών αποτελεί η ενίσχυση με 400 μηνιαίως των αγροτικών γιατρών που είτε υπηρετούν είτε θα διοριστούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, σχετικά με την επέκταση της παροχής οικονομικών κινήτρων σε αγροτικούς γιατρούς (υπόχρεους και επί θητεία), οι οποίοι υπηρετούν ή θα διοριστούν σε 78 θέσεις περιφερειακών ιατρείων σε άγονες περιοχές. 

Οι γιατροί αυτοί θα ενισχύονται με 400 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 311 που είχαν αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε συνολικά οι επιδοτούμενες θέσεις ανέρχονται στις 389. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Με τη δράση αυτή, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στοχεύει αφ’ ενός στην ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και αφετέρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει την συμβολή των γιατρών, που υπηρετούν στις περιοχές αυτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter