Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε άνεργους πρώην εργαζομένους της ΠΑΣΕΓΕΣ και της «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ»

Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε άνεργους πρώην εργαζομένους  της ΠΑΣΕΓΕΣ και της «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ»

Τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, ανά άνεργο πρώην εργαζόμενο της συνεταιριστικής οργάνωσης «Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών» (ΠΑΣΕΓΕΣ) προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της συνεταιριστικής οργάνωσης ΠΑΣΕΓΕΣ, που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά:

α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία: Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου. Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς του ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ). Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ). Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN)

και β) το σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με τη συνεταιριστική οργάνωση ΠΑΣΕΓΕΣ και η ανεργία.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, με ξεχωριστή ΚΥΑ, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, α) σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και β) σε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας «Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, δεν διαθέτει καταγγελία της σχέσης εργασίας (λόγω διακοπής εργασιών της εκμετάλλευσης ή άλλης αιτίας) ή έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για επιδότηση ανεργίας του άρθρου 20 ν. 1836/1989.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter