Ένοπλος άνοιξε πυρ σε γραφεία εφημερίδας – Τουλάχιστον 5 νεκροί (Video)

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε γραφεία εφημερίδας – Τουλάχιστον 5 νεκροί (Video)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του προσωπικού της εφημερίδας Capital Gazette το οποίο βρισκόταν στην αίθουσα της σύνταξής της στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Υπάρχουν πέντε νεκροί, εξ όσων γνωρίζουμε. Υπάρχουν επίσης άλλοι που έχουν τραυματιστεί βαριά», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μπιλ Κραμπφ, προσωρινός επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Ένας ύποπτος ανακρίνεται από αστυνομικούς, ανέφεραν επίσης οι αρχές.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, πρόκειται για έναν λευκό, εικοσάρη άνδρα.

Ο ένοπλος έβαλε στο στόχαστρο το προσωπικό της Κάπιταλ Γκαζέτ μέσα από τη γυάλινη πόρτα της εφημερίδας, γαζώνοντας την αίθουσα σύνταξης.

Δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην εφημερίδα, σύμφωνα με αξιωματούχους και τοπικούς πολιτικούς.

https://twitter.com/FoxNews/status/1012413874379816962

Αστυνομικοί τόσο στη Βαλτιμόρη, όσο και στη Νέα Υόρκη, αναπτύχθηκαν για να φρουρούν μεγάλα ΜΜΕ προληπτικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μέριλαντ, ο Λάρι Χόγκαν, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για μια «τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες ακόμα, και δεν μπορούμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες ακόμα».

Μέχρι στιγμής, η επίθεση του ενόπλου στην Αννάπολις αντιμετωπίζεται ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, όχι τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) έχει αναπτύξει πράκτορές του στον τόπο του εγκλήματος, που βοηθούν τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Ο Φιλ Ντέιβις, δικαστικός και αστυνομικός ρεπόρτερ της εφημερίδας, είχε νωρίτερα κάνει λόγο για πολλά θύματα. Ο Ντέιβις ανέφερε πως ο δράστης, που ενήργησε μόνος, «πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους μέσα στα γραφείο μας, ορισμένοι από τους οποίους είναι νεκροί». Αργότερα διαβεβαίωσε ότι είναι ασφαλής και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να τραυματίζονται από σφαίρες ενώ κρύβεσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον οπλοφόρο να ξαναγεμίζει», έγραψε στη ροή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Λίντσεϊ Ουόλτερς. Ο Τραμπ βρισκόταν επί του προεδρικού αεροσκάφους–επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από μια εκδήλωση στο Ουισκόνσιν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter