Ενοχλήθηκε ο Κατσίκης διότι θα… αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους με τη διόρθωση φύλου…

Ενοχλήθηκε ο Κατσίκης διότι θα… αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους με τη διόρθωση φύλου…

Με μια_x000D_
ρητορική περασμένων αιώνων, επανέλαβε, για άλλη μία φορά, τη διαφωνία του με το_x000D_
σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ο βουλευτής των_x000D_
ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, κατά τη συζήτηση του ν/σ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας_x000D_
Διοίκησης. 

Χρησιμοποιώντας και λανθασμένη ορολογία, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για άλωση του άβατου του Αγίου Όρους και του Αθλητισμού, ενώ χαρακτήρισε τα διεμφυλικά άτομα ως τρανσέξουαλ, αντί με τον αναγνωρισμένο όρο τρανστζέντερ, προκαλώντας την αντίδραση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκίνησε με ένα απόφθεγμα γάλλου διανοητή, ο οποίος είπε ότι στη διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου δεν συμπεριλαμβάνεται κάτι πολύ απλό, το δικαίωμα της αντίρρησης. Έπειτα, παρέθεσε την άποψη πως επικρατεί ψυχολογικό σοκ στην κοινωνία από τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι εκεί που ξεκινά το δικαίωμα του καθενός, αρχίζει το δικαίωμα του άλλου. «Όταν αναφέρομαι στον άλλον, αναφέρομαι στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζω την ανησυχία μου και τις ενστάσεις μου για τις συνέπειες που θα έχουν στο μέλλον οι διατάξεις που τώρα συζητάμε» είπε.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Κατσίκης υποστήριξε ότι αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Ορους αλλά και αυτό του Αθλητισμού! Ζήτησε, μάλιστα, να απαγορευτεί με ρητή διάταξη ο γάμος και η υιοθεσία στα άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου, θέτοντας το ως προϋπόθεση προκειμένου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επέκρινε με το γάντι τα λεγόμενα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, αποκαλώντας τα επιχειρήματα εκτός τόπου και χρόνου και καφενειακού επιπέδου που δεν πρέπει να λέγονται στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter