Ένοχος δήλωσε ο Ντι Μαρία για φοροδιαφυγή – Ποιος ο ρόλος του Μέντες

Ένοχος δήλωσε ο Ντι Μαρία για φοροδιαφυγή – Ποιος ο ρόλος του Μέντες

Της… μόδας έχει γίνει τους τελευταίους μήνες η φοροδιαφυγή από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Γνωστές πλέον οι υποθέσεις που αφορούν τους Ζοζέ Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι κατηγορούνται για απόκρυψη εσόδων και μη καταβολή φόρων στις αρμόδιες Αρχές της Ισπανίας. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη, που θα αποφανθεί για την ενοχή ή την αθωότητα των φερομένων ως φοροφυγάδες…

Μία περίπτωση που δεν είναι και… τόσο γνωστή, αφορά τον Ανχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, ελέγχθηκε για το ίδιο αδίκημα -από την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης- και όπως αποκαλύπτει ο ισπανικός Τύπος, παραδέχθηκε την ενοχή του και συμφώνησε να απαλλαγεί, καταβάλλοντας πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε δημοσίευμα της «El Confidencial», ο Ντι Μαρία αναγνώρισε ότι είναι ένοχος δύο αδικημάτων που τιμωρούνται με εξάμηνη ποινή φυλάκισης έκαστο και ζήτησε συμβιβασμό με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου. Ετσι, εάν αληθεύει το ρεπορτάζ, ο Αργεντινός άσος θα γίνει… φτωχότερος κατά δύο εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα απαλλαγεί των κατηγοριών…

Οι κατηγορίες αφορούν στην… έμπνευση των μάνατζερ, που δεν είναι άλλη από την διαχείριση των «δικαιωμάτων εικόνας» που… εφευρέθη προκειμένου να μην δηλώνονται επισήμως διάφορα -και αρκετά είναι η αλήθεια- έσοδα των πελατών τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογες κατηγορίες, αντιμετωπίζουν οι -τότε- συμπαίκτες του Ντι Μαρία στην Ρεάλ Μαδρίτης, Φάμπιο Κοεντράο και Ρικάρντο Καρβάλιο, που… όλως τυχαίως έχουν ως μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες, όπως και ο Αργεντινός άσος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter