Ένοχος ο Παναγιώτης Βλαστός για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου

Ένοχος ο Παναγιώτης Βλαστός για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε σήμερα ενόχους τους 14 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση του αποκαλούμενου «Συνδικάτου του εγκλήματος», στη δράση του οποίου χρεώνεται η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, καθώς και η δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου.

Όπως αναφέρει η δικογραφία, οι κατηγορούμενοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης με «διευθύνοντα» και συντονιστή μέσα από τη φυλακή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό.

Σύμφωνα με την απόφαση επί της ενοχής που ανακοινώθηκε σήμερα, κηρύχθηκαν αθώοι όλων των κατηγοριών η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα και οι Γιάννης Θεοδωράκης, Χριστόφορος Λασηθιωτάκης και Γιάννης Καλογερίδης.

Για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουν βρεθεί, ένοχοι κρίθηκαν ο Παναγιώτης Βλαστός ως ηθικός αυτουργός και οι Απόστολος Πετράκης και Χαράλαμπος Μουστάκας ως φυσικοί αυτουργοί. Το δικαστήριο κήρυξε αθώους για την απαγωγή τους Γιάννη Σκαφτούρο, Αριστομένη Κλεφτόγιαννη και Γιώργο Κατσαγάννη, οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί.

Για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου, το 2008, καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο Παναγιώτης Βλαστός, ως φυσικός αυτουργός ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και για άμεση συνεργεία ο Γιώργος Κατσαγάννης.

Ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος, που του αποδίδεται υψηλή θέση στην ιεραρχία της ομάδας, κρίθηκε ένοχος μόνο για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από πέρυσι, μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είναι ο μόνος από τους κατηγορούμενους που δεν ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ανακαλώντας, μάλιστα, σχετικό αίτημα του συνηγόρου του. Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αιτήματα, τα οποία ο εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας, εισηγήθηκε να μην γίνουν δεκτά εκτός από τον κατηγορούμενο Χαράλαμπο Μουστάκα για αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο Παναγιώτης Βλαστός, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, είπε στους εφέτες πως δεν έχει σκοτώσει τον επιχειρηματία Γούσιο: «Να ξέρετε είμαι αθώος. Δεν σκότωσα τον Γούσιο. Δεν έβαψα τα χέρια μου με αίμα. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση».

Σε πρώτο βαθμό, ο Π. Βλαστός και ο Γ. Σκαφτούρος καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορούμενους οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν από οκτώ χρόνια κάθειρξης έως και ισόβια.

Η απόφαση επί των ποινών αναμένεται να ανακοινωθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter