Ένοχος ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι 15 κατηγορούμενοι για τις μίζες των εξοπλιστικών

Ένοχος ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι 15 κατηγορούμενοι για τις μίζες των εξοπλιστικών

Ένοχοι, όπως ακριβώς και πρωτόδικα, κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι 15 συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η Βίκυ Σταμάτη, για την υπόθεση των “δώρων” που έλαβε ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας από την αγορά των υποβρυχίων και των TOR M1.

Την Τετάρτη θα κριθεί ποιοι και πότε θα επιστρέψουν στην φυλακή.

Μετά από τρία χρόνια διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου Ανθή Γκάμαρη ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των δικαστών που με ομόφωνη απόφαση κήρυξαν ενόχους, όπως και πρωτοδίκως, τους δεκαέξι κατηγορούμενους (έχει αποβιώσει ένας εκ των κατηγορουμένων) για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η μόνη διαφοροποίηση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σε σχέση με το πρώτο είναι το ποσό που εκτιμάται ότι δόθηκε ως «μίζα» για την επίμαχη αγορά. Το παρόν δικαστήριο προσδιόρισε τα παράνομα χρήματα που κατευθύνθηκαν στον πρώην υπουργό και τον άλλοτε συνεργάτη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο σε συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 40 εκατ. ευρώ, που είχε δεχθεί με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ένοχοι ως και πρωτοδίκως (σ.σ. άλλοι με την επιβαρυντική περίσταση του κατ´επάγγλεμα και κατά συνήθεια και άλλοι όχι με την επιβαρυντική αυτή περίσταση) οι: 

Άκης Τσοχατζόπουλος

 Αστέριος Οικονομίδης

 Φρόσω Λαμπροπούλου

 Νίκος Ζήγρας

 Γιώργος Σαχπατζίδης

 Αρετή Τσοχατζοπούλου

 Βίκυ Σταμάτη

 Ιωάννης Σμπώκος

 Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα

 Νίκος Γεωργουλάκης

 Παναγιώτης Σταμάτης

 Οράτιος Μελάς

 Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

 Γκούντρουν Μόλντενάουερ

 Νίκος Καρατζάς 

 Γιώργος Κωνσταντάτος

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών στους εντολείς τους – θέμα κρίσιμο καθώς η αναγγελία των ποινών για τους κατηγορούμενους και η απόφαση των δικαστών που θα κρίνει την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση θα προσδιορίσει αν και ποιοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη φυλακή και ποιοι αφεθούν ελεύθεροι (αυτή τη στιγμή όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Ιωάννη Σμπώκου είναι ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης ποινής).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter