Ένστολοι προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή – Τους απώθησαν αστυνομικοί (Photos)

Ένστολοι προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή – Τους απώθησαν αστυνομικοί (Photos)

Τη στιγμή που μέσα στο Κοινοβούλιο συζητείται, μεταξύ άλλων, το κείμενο του νομοσχεδίου που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους ένστολους, συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από τον προαύλιο χώρο.

Μάλιστα υπήρξε ένταση στον χώρο, καθώς οι συγκεντρωμένοι ένστολοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην Βουλή με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν άνδρες της αστυνομίας.

Οι ένστολοι διαδηλωτές παραμένουν έξω από τη Βουλή και περιμένουν να επιτραπεί σε μια αντιπροσωπεία να μπει εντός του Κοινοβουλίου για να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι ένστολοι με το ψήφισμα ζητούν να αποσυρθούν τα μέτρα και να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που έχουν καταλάβει τον προθάλαμο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) παραμένουν στο σημείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

«Θα παραμείνουμε εδώ όλη τη νύχτα, μέχρι να μας δεχτεί ο κ. Χουλιαράκης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Νωρίτερα, από το ΓΛΚ πέρασε και η πορεία των ένστολων, που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Κολοκοτρώνη φωνάζοντας συνθήματα κατά των μέτρων. Ο κ. Γερακαράκος τούς μίλησε από το παράθυρο και συνέχισαν την πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου βρίσκονται αυτή την ώρα.

Λόγω της συγκέντρωσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, σε σημαντικές τροποποιήσεις προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο κείμενο του νομοσχεδίου που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τους ένστολους γενικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter