Ένταση μεταξύ αστυνομίας και ΠΟΕΔΗΝ μπροστά στη Βουλή – Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών (Photos)

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και ΠΟΕΔΗΝ μπροστά στη Βουλή – Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών (Photos)

Μικροένταση σημειώθηκε μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών της ΠΟΕΔΗΝ και αστυνομικών μπροστά στη Βουλή, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αρνήθηκαν σε δύο συνδικαλιστές να αναρτήσουν πανό στη Βουλή.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 13:00 και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης».

Διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση γιατροί έκαψαν συμβολικά έντυπα αξιολόγησης, ενώ με πανό επιτίθενται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Κλειστή παρέμεινε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα.








Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο υπ. Υγείας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. 

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter