Ένταση, μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα (Photos)

Ένταση, μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα (Photos)

Επεισόδια σχετικά μικρής έκτασης σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου. Ομάδες άγνωστων ατόμων έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονται κανονικά αυτήν την ώρα.















Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία», συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Μόλις έφτασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μέλη της Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και σωματείων άπλωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιεί και η ΓΣΕΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή. Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και τα Συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθήνα – Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφηκαν από το πρωί σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, καθώς τα ΙΧ αποτελούν τον μόνο τρόπο μετακίνησης λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων όλων των ΜΜΜ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ για να δείτε live πού έχει κίνηση

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, επομένως κυκλοφορούν κανονικά όλα τα ΙΧ. Παράλληλα οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter