Εντοπίστηκαν συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους – Αγνοούνται οι δύο επιβαίνοντες

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους – Αγνοούνται οι δύο επιβαίνοντες

Θρίλερ με μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες που απογειώθηκε λίγο μετά τις 12 και μισή το μεσημέρι από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Ένα φτερό μονοκινητήριου αεροσκάφους που βρέθηκε στην Κερασιά Ροδόπης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κομοτηνής, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πτώση του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.35, με προορισμό το Βουκουρέστι.

Την πυροσβεστική οδήγησε στο σημείο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ζευγάρι, που επέβαινε στο μονοκινητήριο.

Στο αεροσκάφος που είχε ως προορισμό τη Ρουμανία – όπως αναφέρεται – επέβαιναν δύο Ουκρανοί

Κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ της αεροπορίας.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το αεροσκάφος να κατέπεσε στην οροσειρά της Ροδόπης, όπου και επικεντρώνονται αυτή την ώρα οι έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία.

Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter