Επαφές Χουλιαράκη με 25 θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο

Επαφές Χουλιαράκη με 25 θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο

Ψήνεται η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές σχεδόν 50 μέρες πριν από το τέλος του Ελληνικού προγράμματος, που επίσημα ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου και σχεδόν 10 μέρες μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου που σήμανε το τέλος της εποχής των μνημονίων, μετά τη συμφωνία που πήρε η χώρα για το χρέος.

Από την Δευτέρα (2/7) έχουν φουντώσει οι φήμες ότι κάτι ψήνεται, τουλάχιστον μέχρι στις 15 Ιουλίου και «λάδι» στη φωτιά, ήρθε να ρίξει η ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τρίτης του αναπληρωτή Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη για τις επαφές που είχε στο Λονδίνο με ξένους θεσμικούς επενδυτές κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 25 – 27 Ιουνίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το documentonews.gr, οι ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων θεωρούν θετική την παρούσα συγκυρία, γεγονός που ενισχύεται από την περαιτέρω αποκλιμάκωση του 10ετούς ομολόγου (απόδοση) στα επίπεδα του 3,8%, νωρίτερα την Τρίτη, ενώ έχει επιστρέψει το ενδιαφέρον στη δευτερογενή αγορά και μάλιστα με τζίρο, που σημαίνει ότι οι ξένοι θεσμικοί αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα. 

Ταυτόχρονα, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος την Δευτέρα ότι υπάρχουν περιθώρια για χρήση του QE, φαίνεται ότι καθιστά τους Ελληνικούς τίτλους και ελκυστικούς (λόγω απόδοσης) και κυρίως ασφαλείς. Εκείνο που δεν ξέρει η αγορά είναι η διάρκεια της έκδοσης και βεβαίως τα λεφτά που θα ζητηθούν στη νέα απόπειρα εξόδου τη χώρας στις αγορές.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το βράδυ της Τρίτης αναφέρονται τα ονόματα των ξένων οίκων, εκπροσώπους των οποίων είδε ο κ. Χουλιαράκης:

Bank of America – Merrill Lynch

BlackRock Investment Management Ltd

J.P. Morgan

Morgan Stanley

VR Capital Group

Algebris UK Limited

Amber Capital UK LLP

ARG Asset Management LLP

BA Pension Investment Management Ltd

Contrarian Capital London LLP

Davidson Kempner European Partners LLP

Emso Asset Management Limited

Farallon Capital Europe LLP

Finisterre Capital LLP

FMR Investment Management (UK) Limited

Jupiter Asset Management Limited

LMR Partners LLP

Marshall Wace LLP

Monarch Alternative Capital (Europe) Ltd

Observatory Capital Management LLP

Oceanwood Capital Management LLP

Polygon Global Partners LLP

Schroder Investment Management Ltd

Unigestion (UK) Ltd

Vedra Partners

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter