Επαναλειτουργούν κέντρο προσφύγων αφού πρώτα… κλάπηκαν 30 κλιματιστικά

Επαναλειτουργούν κέντρο προσφύγων αφού πρώτα… κλάπηκαν 30 κλιματιστικά

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, άγνωστοι αφαίρεσαν 30 κλιματιστικά -τα οποία ήταν καινούργια, καθώς και μια μεγάλη γεννήτρια η οποία επίσης δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή Κατσικά των Ιωαννίνων, καθώς στο χώρο εδώ και δέκα μήνες δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά ούτε και φύλακες.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά καθώς ξαναμπήκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Αυτή την φορά πάντως η δομή θα λειτουργήσει σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες αφού οι σκηνές αποτελούν παρελθόν και τη θέση τους έχουν πάρει λυόμενα. Επίσης διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος αλλά και οι κοινόχρηστοι που απαιτούνται σε μια τέτοια δομή.

Στον Κατσικά και σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν ετοιμάζονται υποδομές για την φιλοξενία περίπου πεντακοσίων προσφύγων. Ένα επίσης ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι εάν θα αντικατασταθούν τα τριάντα κλιματιστικά «του κουτιού», που άγνωστοι έκλεψαν.  

Πάντως, ο ακριβής χρόνος επαναλειτουργίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθώς θα εξαρτηθεί αφενός από την ολοκλήρωση των εργασιών που υπολογίζεται πριν τα Χριστούγεννα αλλά και από τις ανάγκες που θα προκύψουν εξ αιτίας των συνεχιζόμενων προσφυγικών ροών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter