Επεισόδια με μολότοφ στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Νέα πορεία το απόγευμα (Photos)

Επεισόδια με μολότοφ στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Νέα πορεία το απόγευμα (Photos)

Στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε  η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, κατά διαστήματα, μικροεντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.

Στο πέρασμά τους νεαροί που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν μικρής έκτασης ζημιές σε βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.







Σημειώνεται ότι για σήμερα προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα και αντίστοιχα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας. Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα στις 18:00 στα Προπύλαια, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Τροποποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Κλειστοί θα είναι από τις 12.00 έως τις 16.00, οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο, με εντολή της Αστυνομίας, ενώ τροποποιείται η διαδρομή λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter