Eπεισόδια μεταξύ αγροτοκτηνοτρόφων και ΜΑΤ στη Νάξο για το νερό (Photos+Video)

Eπεισόδια μεταξύ αγροτοκτηνοτρόφων και ΜΑΤ στη Νάξο για το νερό (Photos+Video)

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν να ολοκληρωθεί το έργο της μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση του Αϊ Λια στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου είναι οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής. 


Το Σάββατο το πρωί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκτέλεση του έργου και «να διασφαλίσουν την ομαλότητα» όπως ανέφεραν στο naxostimes αστυνομικές πηγές.

Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στον Αϊ Λια αγροκτηνοτρόφοι και κάτοικοι του Φιλωτιού και του Δαμαριώνα, πολλοί από τους οποίους κατέφθασαν στο σημείο με λεωφορεία. Επίσης, εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Βρούτσης (επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας») και Αντώνης Βασαλάκης, ο πρόεδρος του Φιλωτιού Βασίλης Κρασσάς, ο δικηγόρος των αγροκτηνοτρόφων Γιάννης Δέτσης, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου και άλλοι πολίτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι, στην προσπάθειά τους να περάσουν προς τον Αϊ Λια συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σχηματίσει κλοιό κατά μήκος του δρόμου.

«Δεν θα αφήσουμε να εκτελεστεί το έργο» δήλωσε στο naxostimes μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δαμαριώνα. «Είμαστε αποφασισμένοι, καθημερινά να βρισκόμαστε εδώ και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το έργο θα σταματήσει» σημείωσε.

Ωστόσο ο π. Πρόεδρος του Δαμαριώνα Μιχάλης Καλαϊτζής δήλωσε στο naxostimes ότι ουδέποτε ήρθε σε συνεννόηση με τον κ. Νόκα, ούτε όρους έθεσε εκ μέρους των συντονιστικών επιτροπών, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής. «Εγώ επικοινώνησα με τον κ. Νόκα, αλλά ουδέποτε δεν έθεσα όρους, ούτε σε κάποια συμφωνία ήρθα μαζί του» είπε.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββάτου οι αγροκτηνοτρόφοι ζητούσαν την παρουσία του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη όπως και των αντιδημάρχων Μανώλη Πολυκρέτη και Δημήτρη Λιανού στην περιοχή, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν.

Από την άλλη πλευρά και η δημοτική αρχή επιμένει στη συνέχιση του έργου και στη μεταφορά νερού στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου.

«Έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο» τονίζει στο naxostimes πηγή από τη δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Πηγή naxostimes.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter